magdireceptek

Finomfőzelék – kicsit másképp

A pénteki finomfőzelék azért is volt más, mert friss, új (békés megyei) borsóból és répából készült, illetve kukoricatejjel habartam, a harmadik érdekesség pedig, hogy borsóval is sűrítettem. Leírom szép sorjában:

Hozzávalók:

1/2 kg borsó
4 zsenge sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 kisebb csokor petrezselyem
2 ek. 100%-os extra szűz olívaolaj 
kb. 1 l kukoricatej
2 ek. liszt
, köménymag – ízlés szerint

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát kevés vízen megpároljuk. Erre rádobjuk a borsót és a felkockázott répát. Kevés kukoricatejjel felöntjük és sóval és köménnyel ízesítve puhára pároljuk. Ekkor kiveszünk egy kevés borsót, és a maradék kukoricatejjel és kevés liszttel összeturmixoljuk. Ezt öntjük a főzelékhez. Összerottyantyuk, majd petrezselymet szórunk bele és frissen fogyaszthatjuk is. 🙂

Ezeket olvastad már?

Meggyes-gesztenyés zabfelfújt

Tartalmas csemege, nem csak reggelre… Hozzávalók: 4 ek. kókusztejpor2 csésze forró víz1 csésze zabpehely3 ek. kókuszvirág cukor1 ek. kókuszzsír1 üveg meggybefőtt1/2...

Vegán krumpligombóc leves

Ez egy fajta krumpligombóc leves. Anyósom pl. másképp készíti, majd ha náluk leszünk, meg is kérem, hogy főzzük együtt az...

Energiaszelet

Amennyiben kis energiára van szükségünk… 😉 Szeretem, ha a gyerekek otthon készült finomságokat esznek. Ebből szinte egy kis szelet is...