magdireceptek

Csicsókás póréhagymás tofus fasírt

Ma ez a fasírt készült.

Hozzávalók

1/2 kg répa
1/2 szál póréhagyma
1/2 tofu
1/2 zeller
3 gumó csicsóka
egy marék darált dió
morzsa
teljes kiőrlésű liszt
2 ek. őrölt lenmag
1/4 dl víz
só, majoranna, petrezselyemlevél
1 csokor petrezselyem
2 szelet rozskenyér
2 ek. napraforgóolaj

Elkészítés

A zöldségeket (csicsóka, répa, zeller) megmossuk, lehámozzuk, és megfőzzük. Majd összetörjük. Közben a kenyeret is beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A póréhagymát felkockázzuk, vízen megpároljuk. Mindezeket egy nagy tálban összekeverjük, fűszerezzük, kevés olajat öntünk hozzá. A tofut belereszeljük. A lenmagpelyhet beáztatjuk, majd amikor „nyálkásodni” kezd, beleöntjük a fasírtmasszába (ez húzza össze, tojás helyett). Ha a massza túl híg, akkor még teljes kiőrlésű lisztet is keverünk hozzá. Olajjal kikent tepsiben kisütjük.  

Ezeket olvastad már?

Csak egy kis saláta…

És némi szójaszószos, sült tofu. Mindennap megennénk.  Receptet nem is írok, csak itt hagyom a fotót.  Esetleg a tofu elkészítéséről:...

Rakott milánói makaróni

Nálunk szinte mindig így, rakva készül a milánói. Ugyanúgy jártam el, mint a sima milánóinál: kifőztem a tésztát, a szószt...

„Csokis” gabonagolyó házilag

Punkaa adta az ötletet, gyorsan ki is kellett próbálnom.  Hozzávalók: 3/4 csésze finomliszt1/4 csésze karobpor1/2 csésze darált kesudió / dió2...