magdireceptek

Csicsókás póréhagymás tofus fasírt

Ma ez a fasírt készült.

Hozzávalók

1/2 kg répa
1/2 szál póréhagyma
1/2 tofu
1/2 zeller
3 gumó csicsóka
egy marék darált dió
morzsa
teljes kiőrlésű liszt
2 ek. őrölt lenmag
1/4 dl víz
só, majoranna, petrezselyemlevél
1 csokor petrezselyem
2 szelet rozskenyér
2 ek. napraforgóolaj

Elkészítés

A zöldségeket (csicsóka, répa, zeller) megmossuk, lehámozzuk, és megfőzzük. Majd összetörjük. Közben a kenyeret is beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A póréhagymát felkockázzuk, vízen megpároljuk. Mindezeket egy nagy tálban összekeverjük, fűszerezzük, kevés olajat öntünk hozzá. A tofut belereszeljük. A lenmagpelyhet beáztatjuk, majd amikor „nyálkásodni” kezd, beleöntjük a fasírtmasszába (ez húzza össze, tojás helyett). Ha a massza túl híg, akkor még teljes kiőrlésű lisztet is keverünk hozzá. Olajjal kikent tepsiben kisütjük.  

Ezeket olvastad már?

Rebarbarás muffin

Viszonylag ritka élelmiszer a rebarbara, kevésszer fordul elő a piacokon. Pedig én nagyon szeretem. Amíg Vácon laktunk, a közelünkben lakott...

Vegán májkrém: napraforgóból

Ezt a pástétomot egyszerűen nem lehet abbahagyni. Tegnap kaptam meg a receptet, ma már el is készítettem. Hozzávalók: 1 nagy...