magdireceptek

Fanni kedvenc bucija

Egyik nap eszembe jutott, hogy régen készítettem zsemlét. Gyorsan kitaláltam egy receptet és azóta negyedszerre sütöm, nekünk „bejön”. Fanni egy egészet megeszik esténként. Huhh, nagy étvágya van a kislányunknak. 🙂 A zsemlében az újszerű, hogy a észtájába is kerül szójajoghurt, ill. a tetejét is azzal kenem meg, így teljesen olyan, mintha tojással lenne kenve. 


Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg teljes őrlésű liszt
5 ek. puffasztott amarántmag (elhagyható)
5 ek. búzakorpa (elhagyható)
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
1 ek. szójajoghurt
kb. 3 dl víz
1 ek gyümölcscukor
2,5 dkg élesztő
só – ízlés szerint

2 ek. szójajoghurt
só, fokhagymagranulátum – ízlés szerint
szezámmag

Elkészítés:

A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a korpát, amarántmagot,  a szójajoghurtot. Az élesztőt 1 dl cukros vízben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztekhez. A többi vizet hozzáadagoljuk és  félkemény tésztát gyúrunk. 30 percet meleg helyen kelesztjük, majd egy olajjal kikent tepsibe zsemléket / kifliket / bucikat formázunk. Lekenjük az előzetesen összekevert „krémmel”, majd a tepsiben is 15-20 percet állni hagyjuk. 180 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük.  

Ezeket olvastad már?

Fenyőmag pesto-s tönköly penne

Nagyon gyorsan készül és igen finom, tápláló. És egészséges is. 🙂 Hozzávalók: 10 dkg friss bazsalikomlevél6  dkg fenyőmag2 dl 100...

Növényi sajtos minestrone leves

Nagyon finom leves, érdemes kipróbálni, pláne ebben a hideg időben.  Hozzávalók 1 nagy fej vöröshagyma 4 szál közepes sárgarépa 2...

Amarántos zabpehely pástétom

Ezt a receptet Jerry-től, férjem korábbi főiskolai társától tanultuk, és persze kicsit magunkra szabtuk. 🙂 Régóta nagyon szeretjük, és mivel...