Gyors, egyszerű, egészséges, finom. Kell ennél több? 😉
Hozzávalók:
15 ek apró szemű zabpehely
15 ek zabliszt
(vagy 30 dkg kávédarálón durvára darált zabpehely)
1 csipet só
2 csomag cukormentes vaníliás cukor
1 ek. fahéj
6 ek. barna cukor vagy eritrit
6 ek. kókuszolaj vagy olaj
—
kb. 1/2 kg eper
2 ek. keményítő
6 ek. barna cukor
1 ek. citromlé
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összekeverjük, majd szétszedjük: 1/3-ad, 2/3-ad részre. A 2/3-adát olajjal kikent tepsibe simítjuk és 10 perc alatt 200 fokos sütőben elősütjük. Eközben megmossuk és felkockázzuk az epret, megszórjuk a vaníliás cukorral; barna cukorral, citromlével megolcsoljuk. Az elősütött tésztára ráhalmozzuk, majd a maradék tésztát rámorzsoljuk és még 25 perc alatt (már 180 fokon) készre sütjük.