Hozzávalók:
-piskótához:
2,5 dl növényi tej
6 ek. étolaj
2 ek. citromlé
25 dkg zabliszt
1 tasak sütőpor
10 dkg barnacukor /eritrit /nyírfacukor
-krémhez:
50 dkg natúr kesudió
8 dl lehűtött, sűrű, konzerves kókusztej
8 ek. porcukor
2 ek. citromlé
4 tasak vaníliás cukor
Elkészítés:
A piskóta alapanyagait összekeverjük (külön a szárazakat, nedveseket, majd az egészet alaposan összekeverjük). És 180 fokos sütőbe téve kb. 25 perc alatt készre sütjük. Benne hagyjuk a tortaformában. A krémhez szükséges kesudiót áztassuk be éjszakára, a konzerv kókusztejet tegyük hűtőbe. Másnap a krémhez a lehűtött kókusztejről vegyük le a szilárd részt és a leszűrt kesudióval, a cukorral, vaníliás cukorral és a citrommal turmixoljuk szét minél lágyabb krémmé. Ha nem elég édes még édesíthetjük. Kenjük rá ezt a krémet a piskótára. Tegyük egy teljes napot hűtőbe.
Sok-sok gyümölccsel szoktuk fogyasztani, most csak málnánk volt itthon.