magdireceptek

Egy kis beszámoló

Nagyon sok minden történt velünk az elmúlt napokban. Szombaton Esztergomban és Nyergesújfalun jártunk, este pedig érkeztek hozzánk férjem unokatestvérei, akikkel vasárnap a Cserhátban kirándultunk, hétfőn pedig váci nevezetességeket, érdekes helyeket (tanösvény, ártér, város széli Duna-part, Főtér, Naszály stb.) néztünk meg. Nagyon jó kis napokat töltöttünk együtt. Mivel gasztroblogot írok, ezért írnám, hogy ebben a pár napban ettünk rakott krumplit, zellerkémlevest, milánói makarónit, szarvasgombás szendvicskrémet, pizzát,  melegszendvicset. Tegnap mentek el a „fiatalok”. 
Mai vendégünknek pedig rántott zellert, tofus rizst, és párolt lilakáposztát készítettem, estére pedig diós-tofus-aszalt paradicsomos pástétomot, ill. szejtánkolbászt. Sajnos képek nincsenek, de a recepteket (ill. közülük ami még nem került fel) felteszem majd, ha ismét elkészítem. A pástétom A tél ízeiben elolvasható. 🙂
Helyette inkább egy fotót hoztam, a vasárnapi kirándulásról, ahol rokonaink mellett barátaink is ott voltak pontosan a Nagy-hegyre mentünk, ahol andezitömlés látható). Nagyon szép és jó volt az a nap is:)

Ezeket olvastad már?

Fanni két hetes

vega_pokemontrainer4000

Ennivalót hoztam, de átvitt értelemben. 🙂  Kedden volt két hetes a csöpp kislányunk, aki szépen gyarapodik, növekszik.  Sokat izeg-mozog, állandóan...

Hajdina-zabpehely fasírozott (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom fasírt, és csupa egészséges alapanyagot tartalmaz 🙂 Hozzávalók: 12,5 dkg főtt zabpehely 12,5 dkg főtt hajdina 1 teljes...

Rizs – ahogy a gyerekek szeretik

vega_pokemontrainer4000

Nálunk a natúr, főtt rizs és mellé egy rántott zöldség nem tartozik a kedvenc ételek közé – a gyerekeknél. A...