magdireceptek

Egy kis beszámoló

Nagyon sok minden történt velünk az elmúlt napokban. Szombaton Esztergomban és Nyergesújfalun jártunk, este pedig érkeztek hozzánk férjem unokatestvérei, akikkel vasárnap a Cserhátban kirándultunk, hétfőn pedig váci nevezetességeket, érdekes helyeket (tanösvény, ártér, város széli Duna-part, Főtér, Naszály stb.) néztünk meg. Nagyon jó kis napokat töltöttünk együtt. Mivel gasztroblogot írok, ezért írnám, hogy ebben a pár napban ettünk rakott krumplit, zellerkémlevest, milánói makarónit, szarvasgombás szendvicskrémet, pizzát,  melegszendvicset. Tegnap mentek el a „fiatalok”. 
Mai vendégünknek pedig rántott zellert, tofus rizst, és párolt lilakáposztát készítettem, estére pedig diós-tofus-aszalt paradicsomos pástétomot, ill. szejtánkolbászt. Sajnos képek nincsenek, de a recepteket (ill. közülük ami még nem került fel) felteszem majd, ha ismét elkészítem. A pástétom A tél ízeiben elolvasható. 🙂
Helyette inkább egy fotót hoztam, a vasárnapi kirándulásról, ahol rokonaink mellett barátaink is ott voltak pontosan a Nagy-hegyre mentünk, ahol andezitömlés látható). Nagyon szép és jó volt az a nap is:)

Ezeket olvastad már?

Tökfasírt (sóskával és burgonyapürével)

vega_pokemontrainer4000

Rengeteg főzőtököt kaptunk/szedtünk, és mivel az óriási hűtőládánk lassan megtelik a borsóval, meggyel, cseresznyével, nehezen tudom majd bepréselni. Ezért most...

Zellerpástétom

vega_pokemontrainer4000

Most látom, hogy még nem került fel ez a recept a blogra, pedig a téli esték kihagyhatatlan étele 🙂  Hozzávalók:...