Hozzávalók:
Kekszes réteghez:
15 dkg csokis vegán zabkeksz
5 dkg kókuszolaj
Fehér réteghez:
25 dkg vegán mascarpone
5 dk fehér csokoládé
1,5 dl vegán habtejszín
eritrit vagy stevia – ízlés szerint
2 g agar-agar
Barna réteghez:
25 dkg vegán mascarpone
5 dk vegán nutella
1,5 dl vegán habtejszín
eritrit vagy stevia – ízlés szerint
2 g agar-agar
Elkészítés:
A kekszes alaphoz kekszeket egy aprítógépbe tesszük és daráljuk morzsalékosra, adjuk hozzá a felolvasztott kókuszzsírt; és ha szükséges, még egy kis növényi tejet. Az így kapott masszát egy tortaformába nyomkodjuk bele és tegyük hűtőbe. Eközben a fehér réteghez olvasszuk fel 2 ek. növényi tejszínnel együtt a fehér csokit. Az agar-agart oldjuk fel 1 ek. hideg vízben és melegítsük össze, hogy feloldódjon az agar-agar por. A habtejszínt verjük fel, a mascarponéhoz pedig adjuk hozzá az eritritet vagy steviát. Mindent keverjünk össze, és oszlassuk el a kekszes alapon. 1 órára tegyük hűtőbe. A barna réteghez ugyanígy járjunk el az agar-agarral, a tejszínnel, és a mascarponéval. Mindent keverjünk össze, és színezzük a mogyorókrémmel. Kenjük az így kapott krémet a fehér rétegre. Macerásnak tűnik, de megéri. Tálaljuk sok-sok gyümölccsel.