magdireceptek

Édesburgonyás szendvicskrém

(Tojáspástétom alternatívája lehet húsvétkor)

Hozzávalók:

50 dkg édesburgonya

10 dkg pirított kesudió

2 szál újhagyma

3 ek. napraforgóolaj

1 ek. szójaszósz

15 dkg marinált tofu

chilipehely- ízlés szerint

(fekete só – opcionális)

Elkészítés:

A meghámozott és feldarabolt édesburgonyát olajjal kikent tepsiben 180 fokon megsütjük (kb. 10 perc). A kesudiót olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk és kávédarálón vagy diódarálón ledaráljuk. A marinált tofut nagyon apróra összevágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Ezután mindent összekeverünk: a kihűlt és összenyomkodott édesburgonyát, a ledarált kesudiót, a felaprított tofut, újhagymát. Végül sózzuk, chilipehellyel ízesítjük. Ha adunk hozzá egy kis folyadékot (pl. vizet), mártogatósnak is finom, de tésztával is összekeverhetjük vagy bővíthetjük (növényi) majonézzel is. Sőt, ha fekete sót adtok hozzá, az tojásos ízt ad neki, azaz tojáskrém helyettesítő is lehet 😉

Ezeket olvastad már?

LÉT-REFORM édes-töltött kiflik

Nálunk ma is  egész nap esett az eső. Ilyenkor jólesik egy kis „télies csemege”. Ilyenek a LÉT-REFORM most bemutatott termékei:...

Vegán joghurtos-sütőtökös kalács

Nagyon finom, érdemes kipróbálni! 🙂 Hozzávalók: 30 dkg finomliszt20 dkg durumliszt10 dkg kukoricaliszt4 ek. sült sütőtök  4 dkg élesztő2 tk....

Rizses-napraforgós gombafasírt

Valamelyik nap töltött paprikát készítettem, azonban sajnos nem volt idő lefotózni. De maradt ki töltelék, amelyet ma reggel gyorsan fasírtnak...