magdireceptek

Édesburgonyás-borsós curry

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2 ek. kókuszzsír
2 dl kókusztej
2 dkg friss gyömbér
1 ág korianderlevél
1 tk kurkuma
2 tk madras curry
0,5 kg édesburgonya
1 bögre borsó a kertből

Elkészítés:

A fűszereket a reszelt gyömbérrel együtt tegyük serpenyőbe, adjuk hozzá a kókuszolajat és kezdjük pirítani. 1-2 perc múlva öntsük fel a kókusztejjel, forraljuk fel. Adjuk hozzá a megpucolt és felkockázott édesburgonyának a 80%-át, a szintén meghámozott és felkockázott vöröshagymát. Majd amikor megpuhult az édesburgonya (5-10 perc), adjuk hozzá az előre megpárolt borsót és a maradék (kihagyott) összeturmixolt édesburgonyát. Tálaljuk friss korianderrel megszórva, (basmati, fekete szezámmal megszórt) rizzsel (vagy anélkül is) 🙂

Ezeket olvastad már?

Zöldbabos raguleves

Itt a zöldbab szezon.  Most levest készítettem.  Hozzávalók: 50 dkg zöldbab 1 fej vöröshagyma 4 szál közepes sárgarépa 1 szál...

Székelykáposzta búzahússal

Tegnap este a házi savanyítású káposztából szerettem volna készíteni valamit, legkézenfekvőbb a székelykáposzta volt, nagyon régen ettünk, ill. gyorsan elkészül,...

Vegán saksuka

Nagyon finom egytálétel, melyet több nemzet is nemzeti ételként fogyaszt. Mi is megkóstoltuk. Tulajdonképpen egy felturbózott lecsóról van szó. Hozzávalók:...