magdireceptek

Édes otthoni íz :-)

A krumplileves gyermekkori kedves emlékem, most vegán módon készítettem el. 

Hozzávalók:

3 nagyobb krumpli
1 fej vöröshagyma
3 dl kukoricatej
2 ek. liszt
1 ek. olaj
kb. 0,5 l víz
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint citromlé
só, pirospaprika, kömény

Elkészítés:

A hagymát kevés vízen  megpároljuk, majd beletesszük a meghámozott, felkockázott krumplit. Köménnyel, sóval ízesítjük. Kevés vízzel felengedjük, és pároljuk, amíg félpuha nem lesz a krumplink (ez fajtafüggő, lehet 10-20 perc is). Közben száraz serpenyőben lisztet pirítunk, a végén kevés pirospaprikával megszórjuk. Ehhez mérünk egy kevés kukoricatejet, citromlével dúsítjuk, és szűrőn keresztül beleöntjük a levesbe. Kicsit összefőzzük, majd friss petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Mediterrán tésztasaláta

Magdi

A tésztát általában főételnek szoktuk készíteni, mi is szeretjük (főleg a gyerekek :-D) a milánói makarónit, bármilyen vegán pörkölttel (szója,...

Villámgyors vegán túrógombóc

vega_pokemontrainer4000

Olyan, mint az eredeti, ráadásul villámgyorsan elkészül és egészséges is.  Hozzávalók: 3 dl növényi tej 0,5 kg natúr tofu 1...