magdireceptek

Édes otthoni íz :-)

A krumplileves gyermekkori kedves emlékem, most vegán módon készítettem el. 

Hozzávalók:

3 nagyobb krumpli
1 fej vöröshagyma
3 dl kukoricatej
2 ek. liszt
1 ek. olaj
kb. 0,5 l víz
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint citromlé
só, pirospaprika, kömény

Elkészítés:

A hagymát kevés vízen  megpároljuk, majd beletesszük a meghámozott, felkockázott krumplit. Köménnyel, sóval ízesítjük. Kevés vízzel felengedjük, és pároljuk, amíg félpuha nem lesz a krumplink (ez fajtafüggő, lehet 10-20 perc is). Közben száraz serpenyőben lisztet pirítunk, a végén kevés pirospaprikával megszórjuk. Ehhez mérünk egy kevés kukoricatejet, citromlével dúsítjuk, és szűrőn keresztül beleöntjük a levesbe. Kicsit összefőzzük, majd friss petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Ünnepi vegán tiramisu

Igazi téli, ünnepi csemege – egészségesen. A recept Kittitől származik és A főzés gyerekjáték c.könyvben is megjelent. Hozzávalók: A „tejszínhez”: 20...

Karfiolpástétom

Könnyű, finom pástétom.  Hozzávalók: 1 kis fej karfiol 1 szál közepes sárgarépa 1 közepes héjában főtt burgonya 1 fej lila...