magdireceptek

Diótorta

Sógoromnak és drága férjemnek készült ez a torta, születésnapjaik alkalmából.  A piskótához az alábbiakat kevertem össze:

– 15 dkg barnacukor,
– 15 dkg dió (darálva),
– 8 dkg simaliszt,
– 7 dkg zabliszt,
– kevés lenmagpehely, vízben feloldva (tojás helyett),
– foszfátmentes sütőpor (fél zacskónyi),
– 1 dl víz,
– 4 ek olaj,
– kis citromhéj.

Mindent összekeverek, kisütöm.

A krémhez (sajnos most vajjal készült, de inkább a vegán verziót írom le):

– két csomag vaníliás puding,
– 1 l kukoricatej,
– cukor,
– rengeteg dió (darálva),
– karob,
– pálmavaj (200 gr).

Mindent összekeverek, és megkenem a kihűlt tortalapot, amelyet 3 fele vágok előtte.

Ezeket olvastad már?

Zöldséges pizza

A fotót nem  férjem készítette, hanem ingyenes stock oldalról (www.sxc.hu) származik. 🙂 A tészta elkészítése:  Fél kiló lisztet (fele teljes...

Egy kis szín az asztalon…

Olyan jó télen élénk színű ebédet főzni :). A sütőtök krémleves elkészítése közben készült el ez a tészta. Kifőztem a...

Rukkolás zöldségfasírt

Nagyon finom fasírt, a mai spenót és hagymás krumpli kiegészítője volt. Hozzávalók: 35 dkg mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica, azonos...