Sógoromnak és drága férjemnek készült ez a torta, születésnapjaik alkalmából. A piskótához az alábbiakat kevertem össze:
– 15 dkg barnacukor,
– 15 dkg dió (darálva),
– 8 dkg simaliszt,
– 7 dkg zabliszt,
– kevés lenmagpehely, vízben feloldva (tojás helyett),
– foszfátmentes sütőpor (fél zacskónyi),
– 1 dl víz,
– 4 ek olaj,
– kis citromhéj.
Mindent összekeverek, kisütöm.
A krémhez (sajnos most vajjal készült, de inkább a vegán verziót írom le):
– két csomag vaníliás puding,
– 1 l kukoricatej,
– cukor,
– rengeteg dió (darálva),
– karob,
– pálmavaj (200 gr).
Mindent összekeverek, és megkenem a kihűlt tortalapot, amelyet 3 fele vágok előtte.