Tegnap ajándékba kaptunk egy üveg bio homoktövis őrleményt. Utánaolvastam, hogy mi mindenre jó ez a növény. A, C vitamin tartalma nagyon magas, ill. flavonoidban gazdag:), ezért elhatároztuk, adunk neki még egy esélyt: lekvárt már kóstoltunk, de az nem ízlett annyira. Úgy gondoltuk, hogy ezúttal kásákra fogjuk szórni ezt az őrleményt, ma el is kezdtük. Az íze így sem a legkellemesebb, amolyan fűrészpor ízű, de így kásával ehető és ha tudjuk, hogy milyen jó, akkor könnyebben csúszik :)))) A jó hír (számunkra:), hogy csipkebogyó lekvárt is kaptuk. Ezt viszont hihetetlenül szeretjük. A zabpelyhet 1:1-es mennyiségű diótejben főztem ki.

Vega fasírt
Hozzávalók: 2 bögre főtt köles 2 közepes sárgarépa 1 bögre darált napraforgómag 1 ek. víz 3 ek. darált lenmag füstölt...