magdireceptek

Diós-barna rizses sült

Feltétnek is nagyon finom, de önállóan is fogyasztható.

Hozzávalók:

4 nagyobb sárgarépa
2 fej vöröshagyma
1 bögre dió
1 csokor friss petrezselyem (v. 3-4 ek. szárított)
3-4 gerezd fokhagyma
4-5 ek. extra szűz olívaolaj
2 ek. pirospaprika
1 ek. paprikakrém
himalaya só – ízlés szerint

Elkészítés:

A rizst kifőzzük, majd egy tálba tesszük. A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. Erre rászórjuk a megdarált diót, az előzetesen meghámozott és lereszelt répát, a pirospaprikát, ízesítjük a paprikakrémmel, fokhagymával,  sóval. Pár perc alatt „összesütjük-főzzük”. Ehhez hozzákeverjük a reszelt növényi sajtot és olajjal kikent tepsibe simítva 20 perc alatt 180 fokon összesütjük.  
TIPP: Kesudió helyett használhatunk csupán diót. 

Ezeket olvastad már?

Burgonyával és paradicsommal rakott cukkini

vega_pokemontrainer4000

Igazi finom, nyári könnyű ebéd. Hozzávalók: 2 közepes cukkini6 közepes burgonya6-8 szem paradicsom2 lilahagyma4-5 gerezd fokhagyma4 dl növényi főzőtejszín /...

Kedvezményes áru finomságok :-)

vega_pokemontrainer4000

Nem is olyan régen fedeztük fel a Provega-Trend Kft-t, először az általuk forgalmazott virsliket, majd egyéb húspótló termékeiket (tofu, szójafelvágottak,...

Vegán croissant

Magdi

A croissant nagy kedvence a gyermekeknek, ezért nagyon megörültem, amikor az egyik kedvenc vegán séfem, Kovács Zoltán vegán croissant receptet...