Ismét lila, maradékokat felhasználó, könnyű nyári sütemény, kb. 15 perc az előkészítés, 15 perc a sütés.
Hozzávalók:
50 dkg liszt (fele tk. liszt, fele finomliszt)
1 dl 100% extra szűz olívaolaj
10 dkg xilit (nyírfacukor)
1 dl víz
1/2 csomag foszfátmentes sütőpor
—
4 dl natúr Alpro szójajoghurt
5 ek. sűrű, cukor nélküli szilvalekvár
—
2 marék dió
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kb. 5 perc alatt kimérjük és összedolgozzuk. Majd olajjal kikent formákba tesszük és 15 perc alatt 160 fokon kisütjük. Eközben egy tálban kikeverjük a szójajoghurtot a szilvalekvárral, ill. felvágjuk a mélyhűtő aljén lapuló szilvákat és a diót is felaprítjuk. Természetesen lehet más lekvár és gyümölcs is, a friss a legjobb, csak mi most nagy erőkkel ürítjük a mélyhűtőládánkat, hogy az idei finomságok beférjenek. Amikor kivettük a tésztát, és kihűlt, akkor rakjuk rá a a lekváros szójajoghurtot, majd a gyümölcsöket és a diót.