Finom és mutatós reggeli.
Hozzávalók:
1 csésze köles
kb. 3-4 csésze zabtej
1 kk. vaníliaaroma
10 dkg nyírfacukor
1 citrom héja
—
1/2 kg cseresznye
1 marék szilva
1 marék áfonya
1/2 citrom héja
5 dkg nyírfacukor
10 dkg búzadara
Elkészítés:
A kölest a hagyományos módon, háromszoros folyadékban kifőzzük. A mirelit gyümölcsöket egy tálba téve felolvasztjuk, citromhéjjal, nyírfacukorral ízesítjük, majd beleszórjuk a búzadarát. Összekeverjük és megvárjuk, és kb. 10 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt kiolajozunk egy tepsit, és belesimítjuk a köles felét, majd ráterítjük a tölteléket, és jön a köles második fele. Diót vághatunk a tetejére, de anélkül is finom. Sütőbe téve 160 fokon kb. 25-30 perc alatt összesütjük. Tejszínhabbal, vaníliapudinggal, de önmagában is tálalhatjuk. TIPP: a gabona és a gyümölcs is variálható. Sőt, a tetejére marcipánt is tehetünk:-)