magdireceptek

Csőben sült tavaszi zöldségek penne tésztával

20 perc időráfordítással elkészíthető finom ebéd? Igen! 🙂 Kifőztem fél kg penne tészát, és közben készítettem egy finom zöldségpörköltet is: 1 fej hagymát kevés vízen megpároltam, erre tettem rá 250 dkg mexikói zöldségekeveréket (én tettem el: kertünkből való borsó, kukorica, répa van benne), majorannát, fokhagymát, köményt, borsikafüvet, sót, pirospaprikát, olajat. Felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte. Amikor megpuhultak a zöldségek, kevés zabtejszínt és 3 ek. lisztet kevertem hozzá. Megvártam, amíg rotyog egyet, majd lezártam. Összekevertem a megfőtt, leszűrt tésztával, egy hőálló edényt kiolajoztam, ebbe tettem bele, majd a tetejére zabtejszín és szezámmag került, és közepes lángon kisütöttem. Nagyon finom lett!:) 

Ezeket olvastad már?

Öt hetes lesz Fanni

Fanni kislányunk kedden lesz öt hetes. Szépen gyarapodik, és sokkedves percet szerez nekünk:-) Nagy örömünkre négy napja csak szopizik (előtte...

Téli kölesgombóc karamellel

Még a múlt héten maradt a főtt kölesünk, így abból készült (csak most van idő feltölteni) téliesített gombóc.  Adagokat sajnos...