Igazi különleges leves a borongós téli napokra.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db közepes burgonya
50 dkg cukkini
3 ek. olívaolaj
1 db citrom
1 kis doboz vegán joghurt (natúr)
1 leveskocka
só
Elkészítés:
A hagymákat, burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a cukkinit, ha zsenge és a héja vékony, ne hámozzuk meg; egyszerűen megmosást követően kockázzuk. Az olívaolaj és ugyanannyi víz keverékén pároljuk meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a cukkinit és a burgonyát, és kb. 3 dl vízzel öntsük fel. Adjuk hozzá a leveskockát, és főzzük össze, majd keverjük hozzá a növényi joghurtot és turmixoljuk össze. Ezt követően forraljuk össze; és legvégül ízesítsük citrommal, illetve igény szerint még sóval. Magában vagy kenyérkockákkal, esetleg grissinivel is tálalhatjuk.