magdireceptek

Citromos-vegán joghurtos cukkinikrémleves

Igazi különleges leves a borongós téli napokra.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db közepes burgonya

50 dkg cukkini

3 ek. olívaolaj

1 db citrom

1 kis doboz vegán joghurt (natúr)

1 leveskocka

Elkészítés:

A hagymákat, burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a cukkinit, ha zsenge és a héja vékony, ne hámozzuk meg; egyszerűen megmosást követően kockázzuk. Az olívaolaj és ugyanannyi víz keverékén pároljuk meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a cukkinit és a burgonyát, és kb. 3 dl vízzel öntsük fel. Adjuk hozzá a leveskockát, és főzzük össze, majd keverjük hozzá a növényi joghurtot és turmixoljuk össze. Ezt követően forraljuk össze; és legvégül ízesítsük citrommal, illetve igény szerint még sóval. Magában vagy kenyérkockákkal, esetleg grissinivel is tálalhatjuk.

Ezeket olvastad már?

Csipkebogyó tea

Itt van ismét a hűvös idő. Remek alkalom a teázásra 🙂 Mi egyébként is sokat teázunk, kedvencünk a menta, bodza,...

Tökmagos kukoricapástétom

Volt szó már tökmag pástétomról és kukoricapástétomról is, de így egyben még nem szerepelt a blogon. Nagyon-nagyon finom pástétom, ne...

Sütőtök krémleves

Hozzávalók: 1 kg sütőtök – magozva, hámozva 4 ek. 4 szűz olaj mix   1 fej vöröshagyma 2  tk. himalaya...