magdireceptek

Mandulás sárgabarack gombóc- tojás nélkül

Igazán finom csemege a kánikulában.

Hozzávalók:

A tésztához:

kb. 1,2 kg krumpli
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
30 dkg finomliszt
10 dkg zabpehelyliszt
 1 ek. Vajahit
1 ek. lenmagpehely
1 ek. víz

Sárgabarack
Morzsa
Mandulaszeletek
kardamom
nyírfacukor

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk és összetörjük. A liszteket és a vajahitet hozzákeverjük. A lenmagpelyhez vízbe áztatjuk, és ezt is hozzákeverjük.  A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kis kockákra vágjuk. Megtöltjük negyedbe vágott barackokkal. Gombócokat formálunk, melyeket forrásban levő vízbe dobunk és kifőzzük (kb. 8 perc alatt).  A morzsát és a mandulát olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. A gombócokat ebbe forgatjuk bele.
A vajahit tojáspótlópor, a Vegetár Kft-nél szerezhető be.

Ezeket olvastad már?

Zabos-citromos-mogyorós édesség

Nagyon finom átmenet a keksz és a sütemény között. A nagymarosi főzőkörről való az alaprecept, hála Gabinak és leendő menyének,...

Pirított zöldbab saláta

Ismét saláta recept. De mikor máskor, ha nem nyáron. Hozzávalók: 20 dkg zöldbab2 nagyobb paradicsom1 lilahagyma2 dl Dr vegán Oetker...

Finomfőzelék – kicsit másképp

A pénteki finomfőzelék azért is volt más, mert friss, új (békés megyei) borsóból és répából készült, illetve kukoricatejjel habartam, a...