magdireceptek

Mandulás sárgabarack gombóc- tojás nélkül

Igazán finom csemege a kánikulában.

Hozzávalók:

A tésztához:

kb. 1,2 kg krumpli
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
30 dkg finomliszt
10 dkg zabpehelyliszt
 1 ek. Vajahit
1 ek. lenmagpehely
1 ek. víz

Sárgabarack
Morzsa
Mandulaszeletek
kardamom
nyírfacukor

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk és összetörjük. A liszteket és a vajahitet hozzákeverjük. A lenmagpelyhez vízbe áztatjuk, és ezt is hozzákeverjük.  A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kis kockákra vágjuk. Megtöltjük negyedbe vágott barackokkal. Gombócokat formálunk, melyeket forrásban levő vízbe dobunk és kifőzzük (kb. 8 perc alatt).  A morzsát és a mandulát olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. A gombócokat ebbe forgatjuk bele.
A vajahit tojáspótlópor, a Vegetár Kft-nél szerezhető be.

Ezeket olvastad már?

Padlizsánkrém

Magdi

Nagyon szeretjük a padlizsánt, akár raguban, akár rántva, fokhagymával összesütve, vagy fasírtként feldolgozva, rakott ételekbe téve. De pástétomként is nagy...