Nagyon finom vegán szalámi, már hasonló szerepel a blogon, ill. A tavasz ízei szakácskönyvben is megjelent, de ez most egy újragondolt változat. 🙂
Hozzávalók:
20 dkg búzasikérpor
15 dkg füstölt tofu
6 ek. darált dió
2 ek. búzakorpa
2-3 ek. majoranna
1 fej fokhagyma
2-3 tk. himalaya só
2-3 tk. ételízesítő
1 ek. őrölt pirospaprika
1-2 tk. kömény
4 tk. paprikakrém
4 ek. szójaszósz
1-2 dl víz
Elkészítés
A száraz alapanyagokat és a villával összetört tofut egy tálba öntjük, összekeverjük. Ez után öntsük hozzá a vizet és a szójaszószt, és kezdjük el összegyúrni. Addig kell gyúrni, amikor már a sikér összehúzza az egészet, és jó kemény lesz a masszánk.
Vágjuk fel 6-8 darabba, az egyes adagokból tenyerünkkel formázzunk kis hengereket. Egyesével csavarjuk be jól sütőpapírba, úgy, hogy mindkét végén hagyjunk sütőpapírt (úgy néz majd ki, mint egy szaloncukor), és süssük közepes lángú sütőben 20-25 percig. Majd bontsuk ki a hengereket a sütőpapírból, kevés olajjal kenjük ki a tepsit, és időnként megforgatva, további 10-15 percig süssük a szalámit. Kiváló szendvicsfeltét.