Érdemes kipróbálni, annak is, aki nem mestere az élesztős tésztáknak, mert elronthatatlan és finom. 🙂
Hozzávalók:
5,5 dl Alpro rizstej
1 tk. barna cukor
5 dkg élesztő
2 ek. 100 % extra szűz olívaolaj
0,25 kg finomliszt
0,25 dkg durumliszt
0,5 kg teljes őrlésű liszt
2-3 tk. só
—
1 fej vöröshagyma
1 ek.100 % extra szűz olívaolaj
350 gr paradicsompüré
2 tk. nyírfacukor
oregano
3-4 gerezd fokhagyma
—
4-5 rózsa brokkoli
10 dkg füstölt tofu
Elkészítés:
Az élesztőt 2 dl langyos-cukros növényi tejben felfuttatjuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, az olajat, a felfutott élesztőt.A maradék tejet is hozzáadagolva lágy tésztát gyúrunk. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Ez idő alatt a paradicsommártást elkészítjük: az apróra vágott hagymát vízen és ugyanannyi olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fűszereket, és összeforraljuk. A brokkolit megpároljuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük ezzel a mártással. Megszórjuk az apróra vágott brokkolival. Feltekerjük (mint a bejglit) és 1,5 ujjnyi szeletekre felszeleteljük. Olajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe téve még 20 percet kelesztjük. 160-170 fokon 30 perc alatt készre sütjük.