magdireceptek

Bolgár bableves

Fanni hála Istennek rajong a babért, lencséért, vörös lencséért, sárgaborsóért. Akár főzelék, akár leves formában jöhetnek ezek a dolgok. Most fehér babból készült leves nálunk.  

Hozzávalók:

20 dkg fejtett bab
1 nagy fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 kápia paprika
2 paradicsom
1 közepes burgonya
1/2 zeller
2 ek. kókuszzsír
1 csokor petrezselyem
2 tk. pirospaprika
2 ek. paprikakrém 
1 leveskocka
2 ek. levespor és ételízesítő
1 rozmaringág (2-3 tk. morzsolt rozmaring)

Elkészítés:

A babot Fannival előző este beáztattuk. Egy nagy edényben a kókuszolajat megolvasztjuk és a hagymát rákockázva megdinszteljük. Hozzáadjuk a babot, pirospaprikát, leveskockát, ételízesítőt és vízzel felengedve kb. 40 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát, zellert, krumplit, paprikát. Amikor az összes zöldség megpuhult, a paradicsomot és paprikakrémet is hozzáadjuk, ill. a petrezselyme és rozmaringot. 

Ezeket olvastad már?

Tökmagpástétom

Ismét egy krumpli alapú pástétom (kimaradt egyik nap az ebédből egy szem krumpli).  Hozzávalók: 1 nagyobb főtt krumpli1 nagy marék...

Kakaós-meggyes tekercs

    A gyerekek szerettek volna sütni valamit, és amúgy is kell reggelit vinni az iskolába (ebéd előtt már hazajön Fannus,...

Tofu-brokkoli konfúziós egytál

Nagyon szeretjük a marinált tofut, magában, pástétomnak vagy fasírtnak elkészítve, rántva, önmagában vagy szójaszósszal pirítva, bundázva, bárhogyan. Épp csak édességet...