Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Mákos-barackos csiga

Hipp-hopp reggeli, egy nagy adag gyümölcssalátával vagy egy finom bögre hideg növényi tejjel, „jegeskávéval”, esetleg gyümölcsturmix-szal.  Hozzávalók: Tante Fanny élesztős leveles tészta  (vagy otthon készített tészta, amelynek itt van az alapreceptje)30 dkg mákkb. 2 dl Alpro natúr (kálciummal, B 12-vel dúsított) szójatej2 szem közepes méretű őszibarack8-10 dkg nyírfacukor2 tk. vaníliaesszencia

Tovább olvasom »

„Két-tofus” grill-lepény

Némi salátával kiegészítve könnyű nyári vacsora.  Hozzávalók a tésztához: 1/2 kg tönkölyliszt (vagy fele-fele arányban finomliszt és teljes kiőrlésű liszt) 2,5 dl víz  2,5 dkg élesztő 0,5 dl 100% extra szűz olívaolaj  só, méz Hozzávalók a ketchup-höz: 1 kg friss paradicsom 2 gerezd fokhagyma 5 ág friss kakukkfű 5 ág

Tovább olvasom »

Fekete szezámmagos, snidlinges paradicsomsaláta

Egyszerű, gyors saláta. Hozzávalók: 6 szem paradicsom5 dkg fekete szezámmag (vagy „normál”, fehér szezámmag)1 csokor snidling2 tk. nyírfacukor1/2 citrom leve1 tk. 100 % extra szűz olívaolaj só-ízlés szerintElkészítés: A paradicsomokat felkockázzuk vagy karikázzuk. Az olajat kikeverjük a citromlével, sóval, nyírfacukorral, és a felaprított snidlinggel. Mindezt hozzáadjuk a paradicsomhoz, és megszórjuk szezámmaggal.

Tovább olvasom »

Nyári mediterrán party-falatok 🙂

Megmaradt 2 db főtt krumplink (tegnap este krumplis-„túrós” fánkot készítettem, sajnos fotó nem készült, mert nagyon éhesek voltunk), ill. tofus-aszalt paradicsomos-diós pástétom. Ezeket az alapanyagokat tettem össze és sütöttem ki. Hozzávalók: 10 dkg füstölt tofu4 szem aszalt paradicsom1 ek. 100% olívaolajsó – ízlés szerint1 marék dió, megdarálva2 tk. bazsalikom4 gerezd

Tovább olvasom »

Nektarinos-tofutúrós sütemény

Egyszerű, gyors, egészséges sütemény. Hozzávalók: 1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt  3 ek. Alpro natúr joghurt20 dkg főtt köles10 dkg natúr tofu10 dkg nyírfacukor1 rúd vanília kikapart belseje1 citrom héja1 marék mazsola—2 szem nektarinTante Fanny croissant tészta Elkészítés: Nagyon egyszerű: a (vaníliás szójatejben vagy növényi tejben) főtt kölest (előző este kifőzhetjük, háromszoros mennyiségű folyadékban) összekeverjük a

Tovább olvasom »

A főzés gyerekjáték!

Végre a héten megjelenik A főzés gyerekjáték! című „nagy vegetáriánus szakácskönyv”! :-), melynek receptjeit és az életmód-tanácsainak nagy részét én írtam, Szász Ágnes kolléganőm pedig a Zöld tippekkel, tálalási ötletekkel, kreatív oldalakkal gazdagítja a könyvet. Mely A tél ízei, A tavasz ízei, A nyár ízei és Az ősz ízei vegán szakácskönyvek

Tovább olvasom »

Lime-os, meggyes tejberizs-desszert

Ismét egy könnyed nyári csemege. Hozzávalók:  20 dkg vegán tejberizs10 szem babapiskóta1/2 kg magozott meggy3 lime héja és leve5 dkg nyírfacukor Elkészítés: A tejberizst a szokott módon elkészítjük , majd kihűtjük. A meggyet ez idő alatt kimagvaljuk, a babapiskótákat három fele törjük. Majd egy tálba facsarjuk a lime levét, belereszeljük a

Tovább olvasom »

Kókuszolajos-olívabogyós-fokhagymás kifli

Nagyon-nagyon finom kifli, érdemes a meleg ellenére bekapcsolni a sütőt és otthon kiflit sütni. 🙂  Hozzávalók- kb. 8 db kiflihez : 20 dkg finomliszt25 dkg teljes őrlésű liszt2,5 dl víz2 tk. méz2,5 dkg élesztő (vagy fél csomag porélesztő)0,75 dl olvasztott kókuszolaj3-4 tk. só10 dkg fekete olívabogyó4-5 gerezd fokhagyma—1 dl forró

Tovább olvasom »

Mákos tészta – muffin

Vigyázat, csúnya, de finom. Ha egy kis csavarra vágyunk, készítsük el így a mákos tésztát, akár egy ebédre, akár reggeli finomságnak.  Hozzávalók: 25 dkg durum cérnametélt/szélesmetélt35 dkg mák10 dkg nyírfacukor1 citrom héja15 dkg eper Elkészítés: A tésztát kifőzzük. A mákot megdaráljuk és hozzáadjuk a darált nyírfacukrot is. Hozzáadjuk a megmosott,

Tovább olvasom »