Nagyon szeretjük ezt az ételt, mert rendkívül gyors (ha jól előkészítjük:), és nagyon finom. Eddig mindenkinek ízlett, amit az mutat a legjobban, hogy nagyon gyorsan elfogy:) És mivel vegánok vagyunk, így az eredeti mexikói recept egy kissé változott 🙂
Hozzávalók – a tortilla-hoz:
Hozzávalók – a töltelékhez:
1 fej hagyma,
2 Kidney babkonzerv,
1/2 pritaminpaprika,
1/2 üveg savanyú uborka,
1/2 füstölt tofu.
Elkészítés:
Egy fej hagymát vízen megpároltam, erre tettem rá a két kidney babkonzervet, fél apró kockára felvágott pritaminpaprikát és fél üveg szintén kockára vágott savanyú uborkát. Egy kevés erős paprikát (már friss, hazai, Békés megyei fóliából érkezett kedves rokonainkkal együtt a hétvégén:), sót, ill. növényi tejszínt (most Joya volt itthon) és kevés teljes kiőrlésű lisztet. Amikor besűrűsödött, lezártam, megtöltöttem a tortillákat, olajozott tepsibe tettem, és kevés növényi tejszínnel és szezámmaggal megszórtam, összesütöttem. A sütést leszámítva ma kb. 10 perc munka volt vele 🙂 Uborkasalátával ettük (az is friss, hazai:)