magdireceptek

Bazsalikomos brokkolikrémleves

Volt a mélyhűtőnkben több karfiol (még nyáron akciós karfiolt blansírozva betáraztam a mélyhűtőbe) és gondoltam, hogy most levest készítek belőle.

Hozzávalók:

2 db burgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 közepes fej karfiol
2 ek. olaj
friss bazsalikomlevél – ízlés szerint
2 dl (növényi) főzőtejszín
só, leveskocka
víz


Elkészítés:


A karfiolkrémleves elkészítéséhez meghámozzuk a burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Utóbbi
kettőt finomra aprítjuk, míg a krumplit kisebb kockákra vágjuk. Ha ezekkel elkészültünk, a karfiolt
alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd kicsi rózsákra szedjük. Az olajon a kétféle hagymát
megdinszteljük, aztán a karfiolt meg a burgonyát és a bazsalikom leveleket is hozzáadjuk és picit megpirítjuk az egészet. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, majd közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Végül beleöntjük a (növényi) főzőtejszínt, pépesítjük a levest egy botmixerrel, majd tálalhatjuk is. Én általában friss bazsalikomot teszek a tetejére, de most, mivel más is készült belőle, elfogyott. Így a tálalásnál szórtam rá egy kevés szárítottat.

Ezeket olvastad már?

Tavaszi trikolor lasagne

Tegnapról maradt spenót, ill. vettem durum lasagne tésztát, hihetetlenül olcsón (190 Ft/fél kg). Így nem volt kérdés, mit főzök tegnap...