magdireceptek

Babsaláta

Egyszerű, nagyszerű téli saláta. Hidegen és melegen is nagyon finom!

Hozzávalók:

24 dkg fehérbab
2 közepes sárgarépa
3-4 levél bazsalikom
6 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
4 ek. víz
1 ek. sörélesztőpehely
2 gerezd fokhagyma
só – ízlés szerint

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk, majd megfőzzük, és olívaolajjal kikent tepsibe téve kicsit megpirítjuk (kb. 5 perc alatt). A sárgarépát meghámozzuk, majd apró szeletekre vágva megpároljuk.  Elkészítjük az öntetet: 4 ek. olajat elkeverjük a vízzel, sörélesztőpehellyel, megpucolt fokhagymagerezdekkel, majd botmixerrel összezúzzuk. Ezt öntjük a babra és répára.
Rizs, bulgur mellé is finom, de kenyérrel is ehetjük.

Ezeket olvastad már?

Zöldséges rizsfasírt

Tegnapról maradt főtt rizsünk, így a mai tökfőzelék mellé elkészítettem fasírtnak 🙂 Finom, érdemes kipróbálni. Hozzávalók: 1 bögre főtt barna...

Lasagne-palacsinta

Ilyen lett a végeredmény, recept kicsit lejjebb…:) Tegnap este vegán zabpehelylisztes palacsintát sütöttem, mert szomszédunknak nagyon jól sikerült a hegedű...