magdireceptek

Babsaláta

Egyszerű, nagyszerű téli saláta. Hidegen és melegen is nagyon finom!

Hozzávalók:

24 dkg fehérbab
2 közepes sárgarépa
3-4 levél bazsalikom
6 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
4 ek. víz
1 ek. sörélesztőpehely
2 gerezd fokhagyma
só – ízlés szerint

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk, majd megfőzzük, és olívaolajjal kikent tepsibe téve kicsit megpirítjuk (kb. 5 perc alatt). A sárgarépát meghámozzuk, majd apró szeletekre vágva megpároljuk.  Elkészítjük az öntetet: 4 ek. olajat elkeverjük a vízzel, sörélesztőpehellyel, megpucolt fokhagymagerezdekkel, majd botmixerrel összezúzzuk. Ezt öntjük a babra és répára.
Rizs, bulgur mellé is finom, de kenyérrel is ehetjük.

Ezeket olvastad már?

Szilvás-mákos kukoricakása

A mélyhűtőnkben még elég sok szilva van, és mivel még a tavaly elrakott szilvabefőttből is van pár üveg, ezért mostanában...

Goody-foody:-)

Sok háziasszonynak jelenthet gondot, hogy a család „ragadozó” férfitagjainak mit is főzzön, ami gyorsan elkészül, finom, de egészséges, pl. koleszterinmentes:-)...

Házi ketchup

Többen kérdeztétek, hogyan készül nálunk a házi ketchup, ami aztán felhasználhat pizzához, sültekhez, salátához, főételekhez is.  Íme: Hozzávalók: 1 kg...