Egyszerű, nagyszerű téli saláta. Hidegen és melegen is nagyon finom!
Hozzávalók:
24 dkg fehérbab
2 közepes sárgarépa
3-4 levél bazsalikom
6 ek. 100% extra szűz olívaolaj
4 ek. víz
1 ek. sörélesztőpehely
2 gerezd fokhagyma
só – ízlés szerint
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk, majd megfőzzük, és olívaolajjal kikent tepsibe téve kicsit megpirítjuk (kb. 5 perc alatt). A sárgarépát meghámozzuk, majd apró szeletekre vágva megpároljuk. Elkészítjük az öntetet: 4 ek. olajat elkeverjük a vízzel, sörélesztőpehellyel, megpucolt fokhagymagerezdekkel, majd botmixerrel összezúzzuk. Ezt öntjük a babra és répára.
Rizs, bulgur mellé is finom, de kenyérrel is ehetjük.