Idén is szép termésünk lett a kertekben, alig győztük feldolgozni, kb 500 befőtt (kompót, lecsó, zöldségkrém, lé stb. készült, illetve a nagy mélyhűtőláda is tele van mindenféle hazai jóval. Azonban gyerekek kezdik unni pl lecsót 😀 Így, mivel sok a padlizsán és a paprika is itthon, muszáj volt valamit kitalálni. Nekünk bulgurral tálaltam, a gyerekek kaptak hozzá durumtésztát 😀
Hozzávalók:
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
2 közepes padlizsán
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 doboz kidney bab konzerv
só, friss bazsalikom a kertből
2 ek. olaj
Elkészítés:
A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, padlizsánt, és megsózzuk, ráreszeljük a fokhagymát és lassú tűzön fedő alatt pároljuk kicsit , amikor elpárolgott a saját kiengedett leve, akkor levesszük a fedőt és szintén kis lángon összesütjük. Az utolsó 5 percben adjuk hozzá a lecsöpögtetett babot, friss bazsalikomot. Gazdagíthatjuk növényi tejföllel, és bármilyen körettel tálalhatjuk.