magdireceptek

Az én kedvenc fagyim: a pisztáciafagyi!

Dübörög a fagyi-és jégkrémszezon. Most egy olyan fagyireceptet mutatok be, amit bárki el tud készíteni, nagyon egészséges (hála a benne lévő olajos magoknak, spirulinának, avokádónak) és nagyon finom! Az alapja nem a banán- mint sok más vegán fagyinak, hanem pl. az avokádó, mely krémessé varázsolja.

Hozzávalók:

2 bögre kesudiótej (vagy bármilyen más növényi tej, pl. én szoktam itthon készített rizs-vagy zabtejjel is)

1/2 bögre növényi habtejszín (pl. Schlagafix)

1 bögre sós vagy sótlan, héj nélküli pisztácia

1/2 bögre juhar-vagy datolya-, agavészirup

1 kisebb avokádó

Elkészítés:

A habtejszínen kívüli hozzávalókat beleöntjük a kelyhes turmixunkba és alaposan összedolgozunk. Eközben felverjük a tejszínhabot. A két „masszánkat” összekeverjük, majd egy kenyérsütő formát folpack-kal kibélelünk és beleöntjük. Egy éjszakára betesszük a mélyhűtőbe, másnaptól fogyasztható.

Ezeket olvastad már?

Vegán töltelék

Gyermekkorom nagy kedvence volt a töltelék is. Érdekes, hogy akkor sem a húsba töltött részét szerettem, hanem azt, ami kimaradt,...

Az elmúlt 15 hónap pelenkatesztje :-)

Sokan kérdeztétek tőlem levélben, hogy milyen pelenkát használunk, így arra jutottam, hogy írok egy bejegyzést a tapasztalatainkról, ill. szeretnék egy...

Paradicsomos cukkinileves

Magamhoz képest régen jelentkeztem. Ennek az az oka, hogy férjem – munka mellett-  másoddiplomázik a Semmelweis Egyetemen, így nem sok...