magdireceptek

Az én kedvenc fagyim: a pisztáciafagyi!

Dübörög a fagyi-és jégkrémszezon. Most egy olyan fagyireceptet mutatok be, amit bárki el tud készíteni, nagyon egészséges (hála a benne lévő olajos magoknak, spirulinának, avokádónak) és nagyon finom! Az alapja nem a banán- mint sok más vegán fagyinak, hanem pl. az avokádó, mely krémessé varázsolja.

Hozzávalók:

2 bögre kesudiótej (vagy bármilyen más növényi tej, pl. én szoktam itthon készített rizs-vagy zabtejjel is)

1/2 bögre növényi habtejszín (pl. Schlagafix)

1 bögre sós vagy sótlan, héj nélküli pisztácia

1/2 bögre juhar-vagy datolya-, agavészirup

1 kisebb avokádó

Elkészítés:

A habtejszínen kívüli hozzávalókat beleöntjük a kelyhes turmixunkba és alaposan összedolgozunk. Eközben felverjük a tejszínhabot. A két „masszánkat” összekeverjük, majd egy kenyérsütő formát folpack-kal kibélelünk és beleöntjük. Egy éjszakára betesszük a mélyhűtőbe, másnaptól fogyasztható.

Ezeket olvastad már?

Flódnitorta

vega_pokemontrainer4000

Ez a süti igazi téli, laktató finomság. Vasárnap (tegnap) tortaformában készítettem, édesapám születésnapjára -ma késő este leptük meg vele.  A...

Karalábéfasírt

vega_pokemontrainer4000

Szintén gyors, nyári fasírt a gyors,nyári főzelékhez. 🙂 2 db karalábét 1 nagy répával együtt meghámoztam, felkockáztam, és megfőztem. Közben...

Forró leves hideg tavaszi napokra

vega_pokemontrainer4000

Egy finom gomba krémleves receptet hoztam nektek, mivel nálunk lehűlt az idő, ezzel kedveskedtem a férjemnek – gyerekek nagy bánatára,...