Dübörög a fagyi-és jégkrémszezon. Most egy olyan fagyireceptet mutatok be, amit bárki el tud készíteni, nagyon egészséges (hála a benne lévő olajos magoknak, spirulinának, avokádónak) és nagyon finom! Az alapja nem a banán- mint sok más vegán fagyinak, hanem pl. az avokádó, mely krémessé varázsolja.
Hozzávalók:
2 bögre kesudiótej (vagy bármilyen más növényi tej, pl. én szoktam itthon készített rizs-vagy zabtejjel is)
1/2 bögre növényi habtejszín (pl. Schlagafix)
1 bögre sós vagy sótlan, héj nélküli pisztácia
1/2 bögre juhar-vagy datolya-, agavészirup
1 kisebb avokádó
Elkészítés:
A habtejszínen kívüli hozzávalókat beleöntjük a kelyhes turmixunkba és alaposan összedolgozunk. Eközben felverjük a tejszínhabot. A két „masszánkat” összekeverjük, majd egy kenyérsütő formát folpack-kal kibélelünk és beleöntjük. Egy éjszakára betesszük a mélyhűtőbe, másnaptól fogyasztható.