magdireceptek

Aszalt paradicsomos tofukrémmel töltött vegán palacsinta

A krémleves után érdekes főételként is megállja a helyét, de reggelire vagy vacsorára is fogyasztható.

Hozzávalók a palacsintához:

30 dkg finomliszt

30 dkg zabliszt

fél cs. sütőpor

fél citrom leve

kb 5 dl rizstej

0,5 dl étolaj

ízlés szerint a tésztába: kapor, metélőhagyma, fokhagymapor, vegeta

A „töltelékül” szolgáló pástétomhoz:

1 fütölt tofu

1 kis üveg aszalt paradicsom (olajjal együtt)

1 marék dió/mandula/kesudió

sok friss bazsalikom

Elkészítés:

A paalcsintatésztát összekeverjük és a hagyományos módon kisütjük -csak ez nem fog leragadni vagy szétesni 😉 Miközben a palacsintákat sütjük, elkészítjük a tölteléket is (ami egyébként lehet chilis bab vagy zöldségpörkölt vagy akár curry-s karfiolragu is): A tofut felkockázzuk, hozzáadjuk a felaprított aszalt paradicsomot, melynek az olajából is hozzáöntünk,  sózzuk. Összebotmixerezzük. Folyamatosan segítünk a mixernek: villával is összetörjük, olajat adunk hozzá, ha szükséges. Friss bazsalikommal ízesítjük. Az összedarált diót/mandulát/kesudiót ekkor adjuk hozzá.

A kisült palacsintákba belekenjük a a tofus pástétomot, rászórunk durvára vágott, pirított diót, salátaleveleket is teszünk bele. Én, mivel avokádó fanatikus vagyok, ezt is szeleteltem hozzá (rá).

Ezeket olvastad már?

Falafel (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Az egyik legfinomabb és legelterjedtebb vega fasírt receptjét hoztam el. Nálunk mindig nagy sikere van 🙂  Hozzávalók: 1 bögre csicseriborsó1...

Kakukkfüves gombakrémleves

vega_pokemontrainer4000

A családunkban főleg férjem kedveli a gombát, így az ő kedvéért szokott készülni gombás étel. Ez a leves is neki...