magdireceptek

Ajváros rakott zöldségek és meszelés :)

A fotó innen van
Sajnos nincsen, csak alapanyag-fotó, mivel már tegnap is, ill. ma munka után nekiálltunk meszelni a lakásunkat. És ha már így nekifogtunk, nagytakarítást is végzünk, ill. laminált padlót is teszünk a nappalinkba. Szóval főzni még van idő, de fotózni már nincsen. Meg energiánk sincsen rá. De olyan finomság készült, hogy ezt szeretném megosztani mindenképp. 🙂 
Vasárnap reggel tepsiben sült zöldségeket készítettem (karikára vágva a krumplit, répát, cukkinit, padlizsánt), az alábbi módon: kiolajoztam olívaolajjal egy tepsit, ebbe belekarikáztam a nyers zöldségeket (csak a répát hámoztam, a többi héjastul ment), sóztam, rozmaringgal és köménnyel megszórtam, és magas lángon a sütőben kisütöttem (vigyázva, hogy ne égjenek meg). Aztán úgy adódott, hogy el kellett mennünk itthonról, és csak este értünk haza. Így megmaradt elég sok, mert akkor már nem voltunk annyira éhesek. Mit kezdjek vele? Elkészítettem mára ajvárral megrakva. 
Ajvárral, azaz sült paprikakrémmel. Ami így készül: olívaolajozott tepsibe tegyük a magháztól megszabadított mindenféle paprikát (pritamin, kápia, tv), pirítsuk meg, majd turmixoljuk össze, némi sóval. 
Szóval: egy tepsit kiolajoztam, erre tettem egy sor zöldséget, erre kentem ajvárt, szórtam szezámot, ill. metélőhagymát, kevés olajat, majd ismét egy sor krumpli jött, a tetejét pedig szintén ajvárral kentem, szezámmal szórtam. Összesütöttem, rendkívül finom volt. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Elindult a káposztasavanyítás…:)

Ma délután, amikor hazaérkeztünk, nekiláttunk eltenni egy zsák káposztát. 🙂 Még így is maradt főzeléknek, töltött káposztának és egyébnek. De...

Az elmúlt 15 hónap pelenkatesztje :-)

Sokan kérdeztétek tőlem levélben, hogy milyen pelenkát használunk, így arra jutottam, hogy írok egy bejegyzést a tapasztalatainkról, ill. szeretnék egy...