Tegnap répafasírtot is készítettem, ebédre is, ill. szendvicsbe (hamburgernek:) A legegyszerűbb, legolcsóbb fasírtról van szó, főleg, ha a sárgarépát mi termeljük hozzá 🙂 Az íze pedig fenséges 🙂
Hozzávalók
4-5 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
só
2 szelet rozskenyér
1 csokor petrezselyem
2-3 ek. morzsa
2-3 ek. zabpehelyliszt
Elkészítés
A répákat meghámoztam, felvágtam és megfőztem. A hagymát apróra vágtam, és vízen megpároltam. A kenyérszeleteket beáztattam, kinyomkodtam és tálba tettem. Ehhez kevertem hozzá a felaprított petrezselymet, a zablisztet, morzsát, fokhagymát, hagymát, olajat. Végük a megfőtt répát egy villával alaposan összetörtem, és ezt is beletettem. Fasírtokat formáztam és olajozott tepsiben 30-40 perc alatt kisütöttem. Sütőtökös krumplipürével ettük.:)
TIPP: Ha nemáll össze, tehetünk bele 2-3ek. darált, vízbe áztatott lenmagot.
TIPP: Ha nemáll össze, tehetünk bele 2-3ek. darált, vízbe áztatott lenmagot.