magdireceptek

A legtutibb répafasírt :)

Tegnap répafasírtot is készítettem, ebédre is, ill. szendvicsbe (hamburgernek:) A legegyszerűbb, legolcsóbb fasírtról van szó, főleg, ha a sárgarépát mi termeljük hozzá 🙂 Az íze pedig fenséges 🙂

Hozzávalók
4-5 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
2 szelet rozskenyér
1 csokor petrezselyem
2-3 ek. morzsa
2-3 ek. zabpehelyliszt
Elkészítés
A répákat meghámoztam, felvágtam és megfőztem. A hagymát apróra vágtam, és vízen megpároltam. A kenyérszeleteket beáztattam, kinyomkodtam és tálba tettem. Ehhez kevertem hozzá a felaprított petrezselymet, a zablisztet, morzsát, fokhagymát, hagymát, olajat. Végük a megfőtt répát egy villával alaposan összetörtem, és ezt is beletettem. Fasírtokat formáztam és olajozott tepsiben 30-40 perc alatt kisütöttem. Sütőtökös krumplipürével ettük.:)
TIPP: Ha nemáll össze, tehetünk bele 2-3ek. darált, vízbe áztatott lenmagot.

Ezeket olvastad már?

Nyitott Szemmel Magazin receptoldala…:)

A Nyitott Szemmel Magazin szeptemberi számában olvashatók ismét receptjeim. 🙂 Íme (ha valamelyik nem olvasható jól, akkor klikk a képre:)

Csicseriborsókrémes tészta

Nagyon egyszerű, mégis különleges egytálétel. Nem makarónitészta illik hozzá, de most ez volt itthon 🙂 Ezzel is finom volt, de...

Vendégbejegyzés: Mirinda szelet (vegán)

Kedvenc gyermekkori süteményemet fordította át vegánra Andi és Marika, ismét az ő receptjük következik. Marika eredeti végzettsége cukrász, így bátran...