magdireceptek

Magvas, grahamlisztes hotdog kifli

Sajnos a vakunk szervizben van, így ez a kép nem a legszebb…
Tegnap nem volt kedvem kenyeret sütni, ezért finom, puha hotdog kifli (vagy inkább buci) készült.

Hozzávalók:

1/2 kg finomliszt,
1/2 kg grahamliszt,
1/2 dl olaj,
1 élesztő
só, víz, méz, magok (szezámmag, lenmag, napraforgómag, köménymag).

Az élesztőt langyos mézes vízben felfuttattam, eközben a liszteket és a magokat összekevertem, majd beleöntöttem az élesztőt, ill. annyi vizet, amennyit felvett, megdagasztottam. 1 órát hagytam kelni, majd 8 kis korongot nyújtottam, és mindegyiket felcsavartam. 30 percig kelesztettem a bekapcsolt sütő felett is, majd 50 fokos sütőben következett ismét 30 perc. Ezt követően kapcsoltam nagy, majd közepes lángra a sütőt, és kb. 20-3 perc alatt kisütöttem. Mustárral, virslivel, pritaminpaprikával, paradicsommal, lilahagymával ettük, nagyon finom volt. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Kaporvirágos uborkasaláta

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy saláta, de hát most van itt a szezonja.  A kaporvirág felhasználása Nagy Zsuzsától származik (legalábbis én tőle hallottam,...

Palóc főzelék :-)

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a palóclevest: jó sok répával, krumplival, zöldbabbal és kaporral, kevés gabonakolbásszal. Így arra gondoltam, mi lenne, ha most...

Csicsókás póréhagymás tofus fasírt

vega_pokemontrainer4000

  Ma ez a fasírt készült. Hozzávalók 1/2 kg répa1/2 szál póréhagyma1/2 tofu1/2 zeller3 gumó csicsókaegy marék darált diómorzsateljes kiőrlésű...