magdireceptek

Szezámtejes zellerkrémleves hideg nyári napokra…

A mai esős időben készítettem egy kis zellerkrémlevest is, amelyet szezámtejjel öntöttem fel. Nagyon finom lett. 
1 fej hagymát vízen megpároltam. Közben 2 zellert, 1 közepes krumplit és fél sárgarépát összekockáztam. Beletettem a hagymás alapra, sóztam, vegamixeztem, kevés szezámtejjel felöntöttem, majd addig főztem, amíg meg nem puhultak a zöldségek. A szezámtejet így készítettem: egy marék szezámot leöntöttem kb. 3 dl forralt vízzel, és alaposan összeturmixoltam, majd az edénybe átszűrve tettem bele. Miután megpuhultak a zöldségek, még kaptak egy kevés szezámtejet, és turmixolást, majd olajat is öntöttem a levesbe és pár perc alatt összefőztem. Most pirított kenyérkockával ettük, bár nagyon finom a petrezselymes zsemlegombóc is hozzá, de most nem volt időm készíteni. 

Ezeket olvastad már?

Karfiol, kesudiós morzsában

Amilyen egyszerű, olyannyira nagyszerű étel. Hozzávalók: 1 fej karfiol2 dl Alpro natúr joghurt1 csokor metélőhagyma3 tk. só1 ek. sörélesztőpehely15 dkg...

Tavaszi répasaláta

Az utóbbi hetekben sok salátát eszünk, hiszen itt a sok tavaszi zöldség -valami már a kertből!:-) Ez a saláta  önmagában...