magdireceptek

Karobos-áfonyás-mandulás müzli, házilag

Napok óta (granolához hasonló) házi müzlit szeretnék készíteni. Más miatt jött az ötlet, hogy benézzek Dulminához, és lám, ropogós müzlit találtam nála, el is készítettem, kicsit módosítva a recepten (ami itthon volt, és szeretjük, az került bele). 

Hozzávalók:

25 dkg zabpehely,
10 dkg kukoricapehely,
10 dkg kókusz,

1 dl víz,
4 ek. méz,
5 dkg barnacukor,
2 ek. karob
3 ek. olaj

2-3 marék mazsola,
1-2 marék darabolt mandula,
25 dkg aszalt áfonya.

A vizet a mézzel, cukorral, karobbal és olajjal összefőztem (szirupot készítettem), közben a pelyheket, kókuszt összeöntöttem, és minderre ráöntöttem a szirupot, majd rögtön sütőpapíros tepsibe simítottam, és magas lángon kb. 20n percig tepsiben összesütöttem, ekkor kevertem bele a mazsolát, mandulát és áfonyát. Ezekkel együtt is kb. 10 percig sült (amíg jó roppanós nem lett). Kukoricatejjel nagyon finom, főleg, amikor kiázik belőle a karob és a méz, és olyan karamelles ízt kap. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Édesítés datolyával

vega_pokemontrainer4000

A fotót én készítettem, ezért nem a legszebb….de a lényeg látható.  Finom reggeli csemege – cukor nélkül, datolyával édesítve. Hozzávalók:...

Forró leves a hideg téli napokra

vega_pokemontrainer4000

Emlékeztek A főzés gyerekjáték gyemekszakácskönyvre? Ez az egyik nagy kedvencem belőle: Hozzávalók: 20 dkg lencse 2 nagyobb sárgarépa 1 közepes...