magdireceptek

Zabpelyhes kelkáposztafőzelék vegán bundában sütött köményes krumplitallérokkal

Mai nap elkezdtük a békés megyei termékek fogyasztását 🙂 Kelkáposztafőzeléket készítettem, annyi lett a „különlegessége”, hogy az utolsó 5 percben szórtam bele zabpelyhet is (anyósom próbálta ki így, és kedvet kaptam én is), és grahamliszttel sűrítettem be. 

Egyébként a kelkáposztát megmostam, felvágtam, vizet és olajat öntöttem rá, sóval, majorannával, köménnyel ízesítettem, 1 fej hagymát, és 6-7 gerezd fokhagymát is vágtam bele. Majd tettem hozzá kb.10 perc főzés után 1 hatalmas krumplit, apró kockákra vágva, és befejezés előtt 5 perccel került bele a zabpehely is, majd graham lisztet kevertem ki kevés növényi tejjel (kukoricatejjel), és szűrőn át beletettem. Felforraltam, és máris készen lett az ebédünk 🙂 
Vagyis készült még hozzá feltétként vegán bundás-köményes krumplitallér is. A nyers krumplit karikákra vágtam, megmostam, majd lisztbe forgattam, ezt követően pedig a vegán bundába (graham liszt + só + hagyma + kömény + víz – ebből sűrű palacsintatészta készült) forgattam, és morzsába, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben kevés olívaolajjal meglocsolva kisütöttem. 

Ezeket olvastad már?

A legtutibb répafasírt :)

vega_pokemontrainer4000

Tegnap répafasírtot is készítettem, ebédre is, ill. szendvicsbe (hamburgernek:) A legegyszerűbb, legolcsóbb fasírtról van szó, főleg, ha a sárgarépát mi...

Vegán májkrém: napraforgóból

vega_pokemontrainer4000

Ezt a pástétomot egyszerűen nem lehet abbahagyni. Tegnap kaptam meg a receptet, ma már el is készítettem. Hozzávalók: 1 nagy...

Kaporvirágos uborkasaláta

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy saláta, de hát most van itt a szezonja.  A kaporvirág felhasználása Nagy Zsuzsától származik (legalábbis én tőle hallottam,...