magdireceptek

Paradicsom aszalás

Nagyon szeretjük az aszalt paradicsomot. 🙂
Tegnap aszaltam is egy adagot (lassan elfogy az előző üveg).

Kb. 1 kg paradicsomot megmostam, félbe vágtam, kivettem a magját (ill.a középső folyékony részét:), és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, sóval megszórtam, fokhagymákat tettem közé.

Legkisebb lángon (nálam 50 fok) 4-5 órát aszaltam. Majd kihűtöttem, és kevés rozmaringgal és egész fokhagymával ízesített olívaolajba tettem.

Akár készételekben is nagyon finom, de pástétom, saláta is készülhet belőle (erről majd később:), sőt, önmagában, pl. kókuszolajos kenyérrel is zseniális 🙂

Ezeket olvastad már?

Rizsmajonézes saláta

vega_pokemontrainer4000

Kittinél olvastam a rizsmajonézről, tudtam, hogy ki kell próbálnom. 🙂  Hozzávalók: A rizsmajonézhez: 2 dl főtt barnarizs2 dl növényi tej...

Mézes-mazsolás buci

vega_pokemontrainer4000

Nagyon egyszerű, gyors „félédes” péksütemény, lekvárral vagy házi mogyorókrémmel zseniális 🙂 Hozzávalók: 2 bögre teljes kiőrlésű liszt1 bögre finomliszt1 csipet...