Ezt a desszertet ma készítettem. A palacsintába harmad-harmad arányba tettem zablisztet, teljes kiőrlésű lisztet és (itthon darált) köleslisztet, összesen kb. 30 dkg lehetett, majd kb. 3 ek.olajat, vizet, 0,5 dk élesztőt belemorzsolva, 1 késhegyni foszfátmentes sütőport, és egy kicsit vártam. (A tészta felébe egyébként kevertem karobot, így az „barna palacsinta” lett.) Amíg várakoztam, elkészítettem a gyümölcsszószt: 2 almát, 1 körtét és 1 birsalmát héjastul feldaraboltam, kicsit botmixereztem, és kevés víz, méz kardamom hozzáadásával félpuhára pároltam. Közben még barna cukrot turmixoltam-így barna porcukrot nyertem:) A tésztát kis halmokban kisütöttem. A gyümölcsszószt ráhalmoztuk, majd egy kevés barna cukorral megszórtuk. Nem valami szép, de hihetetlenül finom, és egészséges csemege volt 🙂
Diós roló: nagyon gyors, olcsó, egyszerű…és finom :)
Újrahasznosítás ma folytatódott a konyhánkban.:) Kora reggel (tudva, hogy valamit szeretnék készíteni a Gábor féle ebéd után) körbenézve láttam, hogy...