magdireceptek

Köleslisztes amerikai palacsinta mézes őszi gyümölcsszószal

Ezt a desszertet ma készítettem. A palacsintába harmad-harmad arányba tettem zablisztet, teljes kiőrlésű lisztet és (itthon darált) köleslisztet, összesen kb. 30 dkg lehetett, majd kb. 3 ek.olajat, vizet, 0,5 dk élesztőt belemorzsolva, 1 késhegyni foszfátmentes sütőport, és egy kicsit vártam. (A tészta felébe egyébként kevertem karobot, így az „barna palacsinta” lett.) Amíg várakoztam, elkészítettem a gyümölcsszószt: 2 almát, 1 körtét és 1 birsalmát héjastul feldaraboltam, kicsit botmixereztem, és kevés víz, méz kardamom hozzáadásával félpuhára pároltam. Közben még barna cukrot turmixoltam-így barna porcukrot nyertem:) A tésztát kis halmokban kisütöttem. A gyümölcsszószt ráhalmoztuk, majd egy kevés barna cukorral megszórtuk. Nem valami szép, de hihetetlenül finom, és egészséges csemege volt 🙂

Ezeket olvastad már?

Lilakáposzta főzelék

vega_pokemontrainer4000

Érdemes lila színű zöldségeket, gyümölcsöket többet fogyasztanunk. Ennek jegyében ettünk valamelyik nap lilakáposztából készült főzeléket. A lilakáposzta egyébként 36 féle...

Mediterrán szejtánsült

vega_pokemontrainer4000

Azért szeretjük a búzahúst, mert a szánk íze szerint alakítható. Mivel múltkor főzőkörre készítettem egy nagy adaggal, eltettem -bepácolva- egy...