magdireceptek

Két hét kényszerpihenő és töltött zeller

Sajnos 1,5 hétig betegszabadságon voltam, feküdnöm kellett. Főzni sem főzhettem. Pár napja már talpon vagyok, és készítettem is ételeket, ill. csomó ötlet van a fejemben is. A mait tudom elsőként bemutatni: Töltött zellert készítettem.

Hozzávalók:

8 db zeller
2 bögre víz
1 bögre barnarizs
olaj, só, majoranna,
2 db vöröshagymával
gabonakolbász
1 marék darált dió
1 csokor petrezselyem
Joya főzőtejszín

Elkészítés:

A zellereket meghámozom és egészben megfőzöm. A zeller főzővízében főztem meg a rizst. A rizshez kevertem a gabonakolbászt, petrezselymet, fűszereket, darált diót és a vízen megpárolt hagymát. A zellerek tetejét levágtam, kivájtam a belsejüket és megtöltöttem a masszával. Joya-val meglocsoltam a tetejüket, és összesütöttem a zellereket, olajjal kikent tepsiben. Nagyon pikáns, finom ebéd. 🙂 A zellerbelsőkből pedig pástétom lett. 

Ezeket olvastad már?

Fanni 3 hónapos

vega_pokemontrainer4000

Kislányunk egyre többet mosolyog, kacag és gügyög. Jó látni ezt a fejlődést 🙂 A hasa kevésbé fáj – köszönöm a...

Házi zabos-magvas „kenyérkeksz”

vega_pokemontrainer4000

Néha jól esik kenyér helyett az alábbi teljes értékű „kenyérkeksz”, amelyről Punkánál olvastam, még régebben: Hozzávalók: 0,5 dl szezámmag0,5 dl...

Szilvalekváros (diós, mákos) kifli

vega_pokemontrainer4000

Hagyományos téli, karácsonyi sütemény, „új köntösben”. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg teljes őrlésű liszt40 dkg finomliszt10 dkg durumliszt20 dkg lágy (megolvasztott)...