magdireceptek

Két hét kényszerpihenő és töltött zeller

Sajnos 1,5 hétig betegszabadságon voltam, feküdnöm kellett. Főzni sem főzhettem. Pár napja már talpon vagyok, és készítettem is ételeket, ill. csomó ötlet van a fejemben is. A mait tudom elsőként bemutatni: Töltött zellert készítettem.

Hozzávalók:

8 db zeller
2 bögre víz
1 bögre barnarizs
olaj, só, majoranna,
2 db vöröshagymával
gabonakolbász
1 marék darált dió
1 csokor petrezselyem
Joya főzőtejszín

Elkészítés:

A zellereket meghámozom és egészben megfőzöm. A zeller főzővízében főztem meg a rizst. A rizshez kevertem a gabonakolbászt, petrezselymet, fűszereket, darált diót és a vízen megpárolt hagymát. A zellerek tetejét levágtam, kivájtam a belsejüket és megtöltöttem a masszával. Joya-val meglocsoltam a tetejüket, és összesütöttem a zellereket, olajjal kikent tepsiben. Nagyon pikáns, finom ebéd. 🙂 A zellerbelsőkből pedig pástétom lett. 

Ezeket olvastad már?

Szejtánkolbászos-padlizsános lasagne

vega_pokemontrainer4000

Nem egy gyors étel, ha a kolbászt is aznap készítjük, de ha az rendelkezésünkre áll, hipp-hopp készen van.  Hozzávalók: 5...

Karobtorta málnával

vega_pokemontrainer4000

Vegán karobtorta málnával?IGEN!!! Hozzávalók: 15 dkg finomliszt10 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt2 ek. karobpor 1 cs. foszfátmentes sütőpor10 dkg nyírfacukor8 ek. olaj2,5...

Pizza csízióval

vega_pokemontrainer4000

A gyors pizzatészta így készül nálunk: 1/2 kg finomliszt, 1/2 kg teljes kiőrlésű liszt, 1 dl olaj,  1 élesztő,kis méz,...