magdireceptek

Sütőtökös kenyér

Most mindenbe sütőtököt csempészek (levesbe, fasírtba, főételbe, süteménybe, és most kenyérbe is:). Mert most kaptunk sokat, amit ennünk kell. Az ötlet BioBriginél is fellelhető 🙂

Hozzávalók

2 csésze finomliszt
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
0,4 l víz
2 dkg élesztő

3 kanál sütőtök
lenmag, szezámmag, köménymag
méz

Elkészítés

Az élesztőt langyos-mézes vízben felfuttattam, közben a liszteket, magokat, sót és a megsütött összekevertem, majd az élesztős vizet beleöntöttem, és kb.5-10percig dagasztottam (dagasztógéppel). Ezt követően 1 órát kelt, majd újradagaszttottam, és tepsibe téve 1/2 órát pihentettem. Majd közepes lángon kisütöttem. 1 kisebb kenyér lett belőle. 

Ezeket olvastad már?

Zöldbab fasírt

Kaptunk ismét egy nagy adag zöldbabot, már a mélyhűtőnk is tele van vele, aminek nagyon örülünk, hiszen szeretjük. Ma azonban...

Kókusztejes sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémlevest sósan, fűszeresen szeretem készíteni, bár tudom, hogy többen édesen szeretik. Általában főzőtejszínt használok, de most egy kis csavart szerettem...

Káposztás pogácsa

Hétvégén férjem szülei és testvérei voltak nálunk. Ez mindig örömteli pillanat,  hiszen sógórnőm kivételével mindannyian Békés megyében élnek, így ritkán...