magdireceptek

Csicsókás babfasírt

Pár hete kiújult a csicsókamániám, és tessék, szombaton barátainktól kaptunk kertjükből csicsókát. 🙂 Ez a fasírt még a múlt héten készült; csicsókával van dúsítva, és kísértetiesen hasonlít a répás-tofus fasírthoz, így akinek babja van otthon répa helyett, próbálja ki ezt :). A fasírt variációk száma egyébként végtelen (avagy mindig abból készül, ami itthon van). 

Hozzávalók

1 fehérbab konzerv
1 nagy fej vöröshagyma, párolva
2 gerezd fokhagyma
2-3 szem csicsóka
petrezselyem
2 szelet rozskenyér
só, kömény, házi Erős Pista
2 ek. lenmag, őrölve
kevés víz
kókuszolaj

Elkészítés

A konzervbabot összetörtem, közben a hagymát apróra vágtam, és vízen megpároltam. A kenyeret és a lenmagpelyhet beáztattam. Majd egy nagy tálba öntöttem a babot, hagymát, megszórtam petrezselyemmel, köménnyel,  sóztam, Erős Pistáztam, hozzáadtam a kinyomkodott kenyeret, és a lenmagpelyhet, ill. a meghámozott és lereszelt csicsókát. Majd kókuszolajjal kikentem egy tepsit, és ebbe tettem a kiformázott, morzsába fordított fasírtokat. 20-30 perc alatt, egyszer megforgatva közepes lángon kisütöttem. 

Ezeket olvastad már?

Vegán narancsos-mákos bejgli

Nálunk tegnap elindult a bejgli szezon: este azon kaptam magam, hogy nagyon mákos dolgot kívánok; így hát bejglit sütöttem; 1...