magdireceptek

Magokkal szórt, sütőtökös röszti

Tegnapról maradt póréhagymás-sütőtökös krumplipürénk, így ma ebből készítettem rösztit, amelyet fokhagymás tofutejföllel fogyasztunk majd.
Hozzávalók

Kb. 6 szem főtt krumpli
1 szelet sült sütőtök
4-5 ek. teljes kiőrlésű liszt
2 ek. lenmagpehely, vízbe áztatva
só, borspótló
szezámmag, lenmag, aprított tökmag
1 fej vöröshagyma.

Elkészítés

A krumplit meghámoztam, felkockáztam és sós vízben megfőztem, majd a levét leszűrtem, eközben a sütőtököt megsütöttem, és héját leszedve a krumplihoz adtam, majd összetörtem. A hagymát vízen megpároltam, és a krumplihoz öntöttem. A lenmagpelyhet beáztattam, amikor „nyálkás” lett, azt is a krumplihoz öntöttem. A masszába kevertem a lisztet, majd borspótlóval és sóval ízesítettem. Ekkor szórtam bele a magokat. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtottam, háromszögeket szaggattam, és olajjal kikent tepsibe tettem. Füstölt tofut vízzel elturmixoltam, és sok-sok fokhagymával ízesítettem. Ez lett az öntet. Egy salátával kiváló vacsora. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Meleg újhagymás cukkinileves

Annyira kívántuk a cukkinit, hogy vettünk pár darabot.  Tegnap este -bent a konyhában- grilleztünk (cukkini, krumpli, újhagyma, laskagomba), ma pedig...

Napon szárított paradicsomos kenyérke

Egy kedves arab ismerősömtől kaptam anno ilyen lepénykenyérkét és azóta nagyon szeretem. Most, hogy a Naturpiac jóvoltából kaptunk nagyon finom,...

Lencsekenyér

Hozzávalók: 30 dkg lencse egy éjszakára beáztatva, 10 dkg zabpehely 6 ek. napraforgómag / tökmag 3 ek. utifűmaghéj, 1-2 kanál...