magdireceptek

Máktejes gabonakávé :)

Napok óta mákot ennék, és épp tegnap este Nóránál  olvastam a máktejről. Úgy megörültem, hogy ma ezzel indítottuk a napot. 🙂 

Hihetetlen, de nagyon krémes, nagyon fehér, nagyon finom teje van a máknak. 

Hozzávalók – kb. 3-4 bögréhez

10 kanál mák
6 dl meleg víz
1,5 ek. méz

Elkészítés:

A mákot megdaráltam, majd turmixgépbe tettem a vízzel együtt, és nagyon sokáig turmixoltam. Ezt követően egy harisnya segítségével átszűrtem, mézzel ízesítettem. 
Zsíros, krémes állagú. Én magában is ittam, nagyon finom. De férjem gabonakávé és karob keverékével „forrócsokizott”, az is nagyon-nagyon finom volt. 🙂
A mák az egyik legjobb kálciumforrásunk 🙂

A mák még előköszön a héten, készítettem mákos goffrit, mákos süteményt 🙂

Ezeket olvastad már?

Paradicsomos-krumplis tészta

vega_pokemontrainer4000

Elsőre nem egy megszokott párosítás. Azonban az a története, hogy Fanni odavan a paradicsomszószos tésztáért. hagymás alapra mindig valami más...