Napok óta mákot ennék, és épp tegnap este Nóránál olvastam a máktejről. Úgy megörültem, hogy ma ezzel indítottuk a napot. 🙂
Hihetetlen, de nagyon krémes, nagyon fehér, nagyon finom teje van a máknak.
Hozzávalók – kb. 3-4 bögréhez
10 kanál mák
6 dl meleg víz
1,5 ek. méz
Elkészítés:
A mákot megdaráltam, majd turmixgépbe tettem a vízzel együtt, és nagyon sokáig turmixoltam. Ezt követően egy harisnya segítségével átszűrtem, mézzel ízesítettem.
Zsíros, krémes állagú. Én magában is ittam, nagyon finom. De férjem gabonakávé és karob keverékével „forrócsokizott”, az is nagyon-nagyon finom volt. 🙂
A mák az egyik legjobb kálciumforrásunk 🙂
A mák még előköszön a héten, készítettem mákos goffrit, mákos süteményt 🙂