…a sárgarépa főzelék. Kicsit másképp 🙂
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
1 csokor petrezselyem
1 kisebb vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
olaj
víz
só, köménymag, Ataisz borspótló
2 dl kesudiótejföl
2-3 ek. liszt
Kesudió tejföl – hozzávalók:
1 csésze kesudió
1+ 1 csésze víz
3-4 evőkanál liszt
1 teáskanál frissen facsart citromlé
1 csésze vízzel kezdjük a turmixolást, majd apránként még
1 csésze vizet adjuk hozzá.
1 csésze vizet adjuk hozzá.
Elkészítés:
A vöröshagymát felkockázzuk és kevés vízen megpároljuk. Erre tesszük rá a meghámozott, felkockázott sárgarépát, felengedjük vízzel, megszórjuk sóval, köménnyel és puhára főzzük. Közben elkészítjük a kesudiótejfölt: a tejföl hozzávalóit alaposan összeturmixoljuk, amíg homogén állapotú, krémes növényi tejfölt nem kapunk. Majd az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet hozzáadjuk a répához. A kesudiótejfölt összekeverjük liszttel, és szűrő segítségével belekeverjük a főzelékbe. Megvárjuk, amíg összeforr és lezárjuk. Mi paradicsomos-bazsalikomos zabfasírttal ettük, ez utóbbiról nem készült fotó, majd legközelebb 🙂