magdireceptek

Sárgarépás, füstölt tofus kölespástétom

Tegnap készítettem azt a pástétomot, mi nagyon szeretjük. 

Hozzávalók:

25 dkg köles
2 közepes sárgarépa
10 dkg füstölt tofu
2-3 ek. olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek. sörélesztőpehely
só, köménymag, pirospaprika

Elkészítés:

A kölest a meghámozott és feldarabolt sárgarépával együtt megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és vízen megpároljuk. Majd hozzákeverjük a répás köleshez, amelyet pirospaprikával színezünk és fűszerekkel ízesítünk. Belekockázzuk a tofut, fokhagymát és botmixerrel óvatosan homogénné varázsoljuk. A végén olívaolajat és sörélesztőpelyhet keverünk hozzá. Kicsit állni hagyjuk. Nagyon finom pástétomnak, melegszendvicsnek, de akár tölteléknek is (pl. gombába).

Ezeket olvastad már?

Vegán császármorzsa

Évekkel ezelőtt készítettem utoljára császármorzsát, akkor még tejjel, tojással. Hetek óta ezt ennék, de szerettem volna tojás nélkül elkészíteni, eddig...

Játék a facebook oldalon :)

Most érdemes lájkolni a blog facebook oldalát, mert ahogy elérjük az 1000 lájkolót, fantasztikus tej-tojás-cukormentes keksz-és sütemény ajándékcsomagot osztunk ki...