magdireceptek

Medvehagymás kölesvaj

Tegnap az egészségnapon A tavasz ízei árusításakor kis kóstolóval kedveskedtünk a vevőknek. Ezt a kölesvajat Nagy Zsuzsa készítette, a könyvbeli recept alapján, ám mivel a medvehagyma kevés és zsenge volt, így egy kevés tofu is került bele. Hihetetlen állagú és finomságú kence lett, vajkrém és sajtkrém közt félúton.:.-) Jó, hogy maradt belőle és hazahoztuk.

Hozzávalók:

2 csésze megmosott, csíkokra vágott medvehagyma levél
2 csésze lucskosra főzött köles
2 kisebb gerezd fokhagyma, szétkaparva vagy préselve 
1/2 natúr tofu 
2 ek. sörélesztő pehely 
1 ek. olívaolaj
2 csapott tk. só
Elkészítés:
A hozzávalókat turmixoljuk krémesre (turmixgépben vagy botmixerrel), ha a könnyebb keverés igényli, adjunk hozzá egy kevés vizet.  Azonnal fogyasztható pástétom.

Ezeket olvastad már?

Vegán egybesült fasírt

Magdi

Ebben az egybesült fasírtban minden értékes alapanyag benne van: a főtt, barna rizs (teljes értékű gabona), dió (olajos mag), lencse...

Lecsós szójacsík, sárga paradicsommal

vega_pokemontrainer4000

Ismét a kertből főztem. 🙂 Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma2 nagyobb kápia paprika2 nagyobb sárga húsú kápia2 nagyobb tv paprika1...