magdireceptek

Medvehagymás kölesvaj

Tegnap az egészségnapon A tavasz ízei árusításakor kis kóstolóval kedveskedtünk a vevőknek. Ezt a kölesvajat Nagy Zsuzsa készítette, a könyvbeli recept alapján, ám mivel a medvehagyma kevés és zsenge volt, így egy kevés tofu is került bele. Hihetetlen állagú és finomságú kence lett, vajkrém és sajtkrém közt félúton.:.-) Jó, hogy maradt belőle és hazahoztuk.

Hozzávalók:

2 csésze megmosott, csíkokra vágott medvehagyma levél
2 csésze lucskosra főzött köles
2 kisebb gerezd fokhagyma, szétkaparva vagy préselve 
1/2 natúr tofu 
2 ek. sörélesztő pehely 
1 ek. olívaolaj
2 csapott tk. só
Elkészítés:
A hozzávalókat turmixoljuk krémesre (turmixgépben vagy botmixerrel), ha a könnyebb keverés igényli, adjunk hozzá egy kevés vizet.  Azonnal fogyasztható pástétom.

Ezeket olvastad már?

Rakott kelbimbó (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Igazi téli finomság ebédre. 🙂Hozzávalók:1 kg kelbimbó20 dkg jázminrizspóréhagyma – ízlés szerint6 dl szójatejszín2 ek. sörélesztőpehely4-5 ek. kenyérmorzsa3-4 ek. olajhimalaya...

Tökfasírt (sóskával és burgonyapürével)

vega_pokemontrainer4000

Rengeteg főzőtököt kaptunk/szedtünk, és mivel az óriási hűtőládánk lassan megtelik a borsóval, meggyel, cseresznyével, nehezen tudom majd bepréselni. Ezért most...