magdireceptek

Édes otthoni íz :-)

A krumplileves gyermekkori kedves emlékem, most vegán módon készítettem el. 

Hozzávalók:

3 nagyobb krumpli
1 fej vöröshagyma
3 dl kukoricatej
2 ek. liszt
1 ek. olaj
kb. 0,5 l víz
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint citromlé
só, pirospaprika, kömény

Elkészítés:

A hagymát kevés vízen  megpároljuk, majd beletesszük a meghámozott, felkockázott krumplit. Köménnyel, sóval ízesítjük. Kevés vízzel felengedjük, és pároljuk, amíg félpuha nem lesz a krumplink (ez fajtafüggő, lehet 10-20 perc is). Közben száraz serpenyőben lisztet pirítunk, a végén kevés pirospaprikával megszórjuk. Ehhez mérünk egy kevés kukoricatejet, citromlével dúsítjuk, és szűrőn keresztül beleöntjük a levesbe. Kicsit összefőzzük, majd friss petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Tavaszi spárgás tepsis krumpli

Magdi

A gyermekeink nem igazán szeretik a spárgát, sajnos krémlevesben is észreveszik és nem hajlandóak megenni. Így most a tepsis krumpliba...

Növényi tejszínes vegán tejberizs

vega_pokemontrainer4000

A szombat reggelink volt ez (pénteken este nálunk aludt több kedves barátunk, nekik készült ez az étel). Pénteken megfőztem 2...