magdireceptek

Medvehagymás-újhagymás burgonyakrokett

Ez ma a holnapi ebédre készített főzelék mellé készült.

Hozzávalók:

4 db közepes krumpli
3-4 levél medvehagyma
2 póréhagyma zöldje
4 ek. liszt (fele finomliszt, fele teljes kiőrlésű liszt)

3 ek. lenmagpehely
kb. 1 dl víz

Elkészítés:

Legelőször a lenmagpelyhet beáztattam vízbe. A krumpli héjastul megfőztem (ez a mai ebédünkhöz készült:), majd kihűtöttem, meghámoztam, összetörtem. A lisztet, sót, nagyon apróra vágott hagymákat belekevertem. A nyákos lenmagpelyhet belekevertem, ez fogta össze. Olajozott tepsibe tettem, kevés olajjal meglocsoltam és közepes lángon, többször forgatva megsütöttem. Zöldbabfőzelék mellé fogyasztjuk majd.

Ezeket olvastad már?

Ebéd 20 perc alatt

vega_pokemontrainer4000

Korpás, tojás nélkül készült házi tészta Tegnapról maradt levesünk, és még mindig sok nyers káposztánk, és maradt még a napokban...

Kókuszjoghurtos pohárkrém

Magdi

A gyerekeink nagyon szeretik a gyümölcsöket, a joghurtot, de a müzlivel hadilábon állnak. A bolti cukrozott müzliket nem is adnám...

Forró leves hideg tavaszi napokra

vega_pokemontrainer4000

Egy finom gomba krémleves receptet hoztam nektek, mivel nálunk lehűlt az idő, ezzel kedveskedtem a férjemnek – gyerekek nagy bánatára,...