magdireceptek

Gyümölcsös köleskoch

Ez volt a tegnapi és mai reggelink is.

Hozzávalók:

1 csésze köles
3 csésze kukoricatej
2 ek. nyírfacukor
25 dkg meggy
15 dkg őszibarack
kardamom
2 ek.keményítő

2 marék dió
1 marék mazsolna
2ek. kukoricatej
2ek.xilit
citromhéj

Elkészítés:

A kölest háromszoros vízben kifőzzük, a keményítőt a végén tesszük hozzá. Amikor kifőtt és langyosra hűlt, belekeverjük a gyümölcsöket (nekem mirelit volt itthon), a cukrot, kardamomot. Majd egy tepsit kiolajozunk, beletesszük a fele masszát, megkenjük a diós töltelékkel (a darált diót összekeverjük a növényi tejjel, citromhéjjal és xilit-tel, és összefőzzük), majd befedjük egy újabb sor kölessel. Összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Vegán pásztorpite

Nagyon finom egytálétel, ajánlom mindenkinek. És jó hír: lehetetlen elrontani 🙂  Hozzávalók: 50 dkg burgonya1 ek. kókuszolaj 1 dl szójatejszín1 csokor...

Mustáros-füstölt tofus batyu

Nagyon finom kelt tésztás „csemege”, mi most egy krémleves betéteként ettük.  Hozzávalók: 25 dkg füstölt tofu6 ek. ecet nélküli mustár—45...

Almás batyu a maradékokból :)

Ez jól meg lett porcukrozva… A maradék leveles tésztából készült pillanatok alatt ez az almás batyu. A pincéből felhozott almát...