Ez volt a tegnapi és mai reggelink is.
Hozzávalók:
1 csésze köles
3 csésze kukoricatej
2 ek. nyírfacukor
25 dkg meggy
15 dkg őszibarack
kardamom
2 ek.keményítő
—
2 marék dió
1 marék mazsolna
2ek. kukoricatej
2ek.xilit
citromhéj
Elkészítés:
A kölest háromszoros vízben kifőzzük, a keményítőt a végén tesszük hozzá. Amikor kifőtt és langyosra hűlt, belekeverjük a gyümölcsöket (nekem mirelit volt itthon), a cukrot, kardamomot. Majd egy tepsit kiolajozunk, beletesszük a fele masszát, megkenjük a diós töltelékkel (a darált diót összekeverjük a növényi tejjel, citromhéjjal és xilit-tel, és összefőzzük), majd befedjük egy újabb sor kölessel. Összesütjük.