Tegnap találkoztunk öcsémmel is – aki szintén vegetáriánus és mivel operatőrként a fél világot (pl. Afrika nagy része, Ázsia) beutazta, rengeteg recept-ötlete van, és szeret is kreatívan főzni, ráadásul nagyon jól fotóz is, nem is értem, miért nem vezet blogot. 🙂
Ő készítette ezt a nagyon finom bulgursalátát (tabouleh-t), amiből haza is hoztunk, mert elég nagy adag készült:-) Tegnap kaptunk medvehagymát is, így született meg ez a kis csemege. Legközelebb ezt a variációt (töltött medvehagyma) összesütöm valami finom növényi tejföllel.:-)
Hozzávalók:
25 dkg bulgur
1 konzerv kukorica
4-5 koktél paradicsom
1/4 póréhagyma
kevés füstölt tofu
1/2 kis üveg olívabogyó és leve
kis só, citrom.
2 ek. lenmagpehely, és ugyanennyi víz
10 medvehagyma levél
Elkészítés: