magdireceptek

Tavaszi trikolor lasagne

Tegnapról maradt spenót, ill. vettem durum lasagne tésztát, hihetetlenül olcsón (190 Ft/fél kg). Így nem volt kérdés, mit főzök tegnap este, mai ebédre.

Hozzávalók:

25 dkg durum lasagne tészta

1 (500 ml) üveg milánói szósz (saját eltevés)
2 újhagyma zöldje
15 dkg kukorica
1-2 ek. liszt
bazsalikom, fokhagyma

spenót, így elkészítve 

1/4 füstölt tofu 
2 ek. sörélesztőpehely
2 ek. Pithari extra szűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Elkészítjük a szószokat:

a zöld szószt (spenótot): így.

a piros szószt: kevés vízen újhagymát párolunk, erre tesszük rá a milánói szószt, lehet bolti is, amennyiben nincsen házi eltevésünk. Nagyon kevés liszttel sűrítjük, és extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk. Fokhagymával, bazsalikommal továbbfokozhatjuk az ízét, ha szükséges 🙂 A kukoricát belekeverjük.

a fehér szószt: a felsorolt összetevőket alaposan összeturmixoljuk.

Extra szűz olívaolajjal kiolajozott jénai alját piros szósszal locsoljuk meg, majd rárakjuk a száraz lasagne tésztát. Ismét tészta következik, majd zöld szósz és szeletelt, kevés extra szűz olívaolajjal kikent tepsiben pirított tofuval pakoljuk meg, ismét tészta jön és piros szósz, majd tészta és a fehér szószunk. Kb. 30 perc alatt összesütjük. Figyeljünk, hogy ha a tészta leírásán az szerepel, hogy főzzük meg a tésztát, akkor a rétegezés előtt ezt tegyük meg. Az enyémet nem kellett főzni és mégis jól megszívta magát, a szószok miatt.

Mostantól ételeink elkészítéséhez főképp Pithari extra szűz olívaolajat használok majd. Érdemes megkóstolni, 2010-ben Görögországban az év legjobb extra szűz olívaolaja volt. Rendkívül zamatos, karakteres íze van, ez valóban extra szűz és olíva. 🙂

Ezeket olvastad már?

Cukkinis tökmag pástétom

Megérkeztünk, nagyon jó hetünk volt, remélem, a fiatalok is így látják. 🙂 Hoztunk a táborból kenyeret, így most (kb. 30...